Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cari açık endişesi

Yükselen ekonomilerin zorlu bir dönemle karşı karşıya bulunduğu, en çok endişe duyulan ülkelerin arasında Türkiye’nin de yer aldığı bildirildi. Danske Bank’ın kıdemli analisti Lars Christensen, “Özellikle Türkiye, Güney Afrika, Macaristan ve İzlandiya konusunda kaygılıyız. Bunun nedeni de bu ülkelerin büyük cari açıkları” dedi.

Danimarka’nın en büyük bankası ve Skandinav finansal piyasalarda büyük bir oyuncu olan Danske Bank’ın analisti Lars Christensen, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamalarda yükselen ekonomilerin, kredi piyasalarındaki türbülanstan göreli olarak pek etkilenmemesine karşın zorlu bir dönemle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Riskten kaçınma konusunda durumun geçen yılın Mayıs ve Haziran aylarına göre “daha kötü” gibi gözüktüğünü öne süren Christensen, şu değerlendirmesini yaptı: “Özellikle Türkiye, Güney Afrika, Macaristan ve İzlandiya konusunda kaygılıyız. Bunun nedeni de bu ülkelerin büyük cari açıkları olmasıdır ve bunun sebebiyle de büyük kaynak ihtiyaçlarının bulunması. Kredi koşulları sıkılaştırırken bu ülkeler, büyük açıklarının finansmanında sorunlarla karşılayabilir.”

Ancak Christensen, baskı altına girecek olan sadece bu ülkelerin olmadığını da vurgularken “Tüm yükselen piyasaların sıkıntıya girmesi beklenebilir. Tek güvenli bölgeler olarak büyük dış fazlaları olan Malezya gibi bazı Asya ülkeleri görünüyor. Ancak bu sadece döviz yönünden” diye konuştu. Rusya’nın bu defa tehlikede olmadığını savunan Lars Christensen, “Bu defa en büyük dengesizlikler belli ki orta ve doğu Avrupa’da bulunuyor. Özellikle Baltık devletleri, Romanya ve Bulgaristan’da . Bu nedenle krediye bağlı sorunlar için bu piyasalara dikkat” görüşünü dile getirdi.

/ LONDRA

03.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cari açık endişesi

  Piyasalar toparlanıyor

  Faizler düşürülsün

  Kredi borçları arttı

  İnşaatta canlılık için çözüm teklifi

  ADSL yüzde 45 ucuzladı

  Teknosa, müşterisini memnun edecek

  Çin’liler, Türkiye’de yatırım yapacak

  Çiftçi, damla sulamaya geçiyor

  Törene erteleme

  Ölüm teminatı 80 bin YTL oldu

  Kefeli, ilk mağazasını Metrocity’de açıyor


 Son Dakika Haberleri