Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İnşaatta canlılık için çözüm teklifi

MÜSİAD İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı M. Zeki Kaldırım, inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki canlılığın artırılarak işsizlik yangınının söndürülebileceğini söyledi.

Sektör Kurulu tarafından hazırlanan “Sektörel Bülten”i açıklayan Kaldırım, inşaat sektöründeki canlılığın artmasının önünde 5 önemli sorun bulunduğunu belirtti. Sektörde faaliyet gösteren işletmelerin; inşaat ruhsatı alınırken karşılaşılan sorunlar, yapı denetim uygulamaları, SSK primlerinin yüksekliği, Kamu İhale Mevzuatındaki aksaklıklar ve yetişmiş ara eleman güçlükleri gibi zorluklarla karşılaştığın kaydeden Kaldırım, sorunların giderilmesi halinde son yıllarda büyümeye rekor katkı sağlayan inşaat sektörü işsizlik yangınının söndürülmesinde de önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Kaldırım, sorunlara çözüm önerisi olarak ise şu maddeleri sıraladı:

- Kendi arsasının üzerine dahi doğru iş yapacağım diye özetlenebilecek bu uygulamanın kaldırılması veya noter taahhüdü istenmemesi.

- Ruhsat ile ilgili bütün birimlerin ilgili belediye bünyesinde toplanması gerekiyor. Bu tamamen mümkün değilse en azından Tapu Kadastro ve Sivil Savunma belediye bünyesine alınabilir.

- Yapı denetimin hesaplandığı oranlar yüksek en az yüzde 40 azaltılmalıdır. Hatta yapı denetim firmalarının sorumluluğu kaba inşaatta bitmelidir.

- İhaleye giren firmaların ihale evrakları teklif mektubu ve banka teminat mektubu hariç önceden incelenerek ön yeterlilik verilebilir. İhale günü ise teminat mektubu ve teklif zarfının açılarak ihalenin oradaki hazirun önünde kesinleştirilmesidir. En düşük teklife işin verilmesi yerine daha önce de uygulanan aritmetik ortalama ve katsayı sistemine geçilebilir.

- İşçilik oranları mutlaka düşürülmeli. SSK ilişik kesme adı altında alınan fazladan prim ödeme işlemi kaldırılmalıdır.

- Çocuklarımız Meslek liselerine yönlendirilmeli, çıraklık okulları arttırılmalıdır.

/ İSTANBUL

03.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cari açık endişesi

  Piyasalar toparlanıyor

  Faizler düşürülsün

  Kredi borçları arttı

  İnşaatta canlılık için çözüm teklifi

  ADSL yüzde 45 ucuzladı

  Teknosa, müşterisini memnun edecek

  Çin’liler, Türkiye’de yatırım yapacak

  Çiftçi, damla sulamaya geçiyor

  Törene erteleme

  Ölüm teminatı 80 bin YTL oldu

  Kefeli, ilk mağazasını Metrocity’de açıyor


 Son Dakika Haberleri