Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ya bağımsızlık, ya da bağımsızlık!

Kosova Başkanı Fatmir Seydiu Sırbistan ile 120 günlük yeni müzakereler dönemi için Kosova’nın net görüşü olduğunu belirterek, bu kez de Kosova statüsü ve onun toprak bütünlüğü ile Ahtisari paketinin müzakere edilemeyeceğini yineledi. Başkan Seydiu, bu yorumunu KFOR Komutanı general Roland Kather ile gerçekleştirdiği görüşmesi ardından yaptı.

Seydiu, yeni müzakerelerin kayıp kişiler, miras ve iki taraf arasında serbest dolaşım gibi teknik konulara odaklanacağını söyledi. Kosova Başkanı, statü çözümü olarak bağımsızlıktan başka hiçbir önerinin kabul edilmeyeceğini, dolaysıyla Kosova ve Sırbistan arasında bir konfederasyonun “olabileceği idalarının de söz konusu olamayacağını ifade etti. Sırbistan ve Kosova konfederasyonu konusunda uluslar arası topluluğun da bir tutumu olmadığını söyleyen Seydiu, Kosova’nın net bir vizyonu olduğunu ve bunun da bağımsızlık olduğunun altını çizdi. Bu fırsatta Başkan Seydiu, Kosova statü çözümünün hızlandırılması konusunda BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un da savunduğu tutumunu selâmlayarak, bu yılın 10 Aralık gününde tüm bu süreçle ilgili nihaî raporun Güvenlik Konseyine sunulacağı inancını dile getirdi.

Şimdilik Mitrovitsa’nın en hassas bölge kalması sebebiyle Başkan Seydiu, Rusya’nın, Kosova’nın bu bölümüne bir ordu kontenjanını olası göndermesiyle ilgili yabancı haber ajansların yayınladıkları haberleri yorumlamak istemedi. KFOR Komutanı General Roland Kather de bu yazıların bir spekülasyon olduğunu ve böyle bir gelişmeden KFOR’un hiçbir bilgisi olmadığını ifade etti.

Seydiu-Kather görüşmelerinde bugün Kosova’da genel güvenlik duruma ve son günlerde çıkan yangınlara ağırlık verildi. Her iki yetkili, yangınların söndürülmesinde vatandaşların yetkili enstitülerle işbirliğinde bulunmalarına çağrı yaptı.

/ PRİŞTİNE

05.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ya bağımsızlık, ya da bağımsızlık!

  Çekler ABD’nin füze savunma sistemini istemiyor

  Maliki çekilmeye karşı

  Bush’a çar yetkisi

  ‘Direnişciliğe evet, milisciliğe hayır’

  Hatemi’nin toka sıkıntısı

  İsrail nükleer santral peşinde

  Taliban yanlısı aşiretlerden Pakistan ordusuna saldırı

  Iraklı sivilleri öldüren ABD askerine ceza


 Son Dakika Haberleri