Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail'in pintiliği soykırımzedeleri kızdırdı

İsrail yönetiminin, II. Dünya Savaşı’ndaki soykırımdan sağ kurtulanlara bağladığı maaş miktarı ülkede tartışmalara sebep oldu.

İsrail’de yeni hükümetin, soykırımdan kurtulanlar için aylık 20 dolarlık bir maaş önermesi, soykırımdan kurtulanlar için kurulan birçok dernek tarafından eleştirildi. Bunun üzerine Başbakan Ehud Olmert’in, konuyu yeniden değerlendireceği belirtildi.

Soykırım mağdurları için kurulan dernekler ise Ehud Olmert’in evinin önünde bir gösteri düzenlemeyi planlıyor. Birçok kişi, önerilen maaşın çok düşük oluğunu belirtirken, soykırımdan kurtulanlar da bu miktardan dolayı Olmert’e yönelik öfkelerini dile getiriyorlar.

Yahudi Soykırımı’ndan sağ kurtulanlar, başta Almanya ve İsrail olmak üzere birçok yerden yardım alıyor. Ancak yaklaşık 250 bin soykırım mağdurunun yaşadığı İsrail yönetimi, bu kişileri ihmal etmekle de suçlanıyor. Birçok soykırım mağdurunun, tedavi masraflarının yanı sıra temel gıda ihtiyaçlarını giderecek durumda bile olmadığı belirtiliyor.

II. Dünya Savaşı sırasında Naziler döneminde 6 milyon Yahudinin öldürüldüğü tahmin ediliyor. Soykırım, aynı zamanda bir Yahudi devletinin varlığı için de bir gerekçe olarak kullanılıyor.

/ KUDÜS

06.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  "Bush’un Ankara’daki muhatapları askerlerdi"

  Maliki istifaları kabul etmedi

  ABD’li askere 110 yıl hapis

  İsrail'in pintiliği soykırımzedeleri kızdırdı

  İran: Atom programımız aynı hızla devam ediyor

  İran’da rock konserine gidenlere ceza

  Demokratlardan Bush’a tepki

  BM’den iklim değişikliği sitesi


 Son Dakika Haberleri