Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarımsal kuraklıkla mücadele

Türkiye’de yaşanması muhtemel tarımsal kuraklığın etkilerini azaltmak ve alınacak tedbirler hususunda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının koordinasyonunda ilgili bakanlıklar, üniversiteler, valilikler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılacak çalışmalardaki görev, yetki ve sorumluluklara ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Resmî Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, ‘’Tarımsal Kuraklık Yönetimi Koordinasyon Kurulu’’ oluşturulacak. Tarımsal Kuraklık Yönetimi, kuraklığın etkilerini azaltmak üzere gerekli ölçümlerin yapılması, envanter ve rasat bilgilerinin toplanması, değerlendirilmesi, risk analizlerinin yapılması, genel hidrometrik çalışmalar çerçevesinde su potansiyelinin belirlenmesi, tarımsal kuraklık eylem planının yaptırılması ve uygulama kararı ile icraatlarının yapılmasını sağlayacak.

Karar ve uygulamalar, yerleşim yerleri, kırsal kesim kuru ve sulu ziraat alanlarında, su yönetimi, yatırımlar, tarım teknikleri, tohum ve bitki çeşitliliği, sulama teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, destekler ve benzerine dönük kısıtlamalar ve acil eylemin uygulamasına yönelik her türlü tedbiri kapsıyor.

/ ANKARA

08.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enerjiye 14.7 milyar dolar

  Tekstilde ‘yalancı bahar’

  Tarımsal kuraklıkla mücadele

  “Yabancı sermaye İMKB’ye yöneliyor”

  atv ve Sabah yıl sonuna kadar satılacak

  GAP Havaalanı gündüzleri açık

  Hava-İş’in ‘grev’ itirazına ret

  İşsizlere, 29 milyon YTL ödendi


 Son Dakika Haberleri