Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Yabancı sermaye İMKB’ye yöneliyor”

Danışmanlık firması Deloitte’un geleneksel olarak yaptığı Girişim Sermayesi Güven Araştırması’nın sonuçarına, yabancı girişim sermayesinin, siyasi çalkantılara rağmen Türkiye’ye güvendiği ortaya çıktı.

Deloitte’un ilk defa Türkiye’ye yönelik gerçekleştiği araştırmaya, Türk şirketlerine yatırım yapan yaklaşık 30 yabancı girişim sermayesi yatırımcısının katıldı. Çalışmanın sonuçlarına göre, dünyayı nakit paraya boğan girişim sermayesinin Türkiye’ye olan güveni, seçimlere ve siyasi tartışmalara rağmen sürüyor. Araştırmanın sonuçlarına göre, yatırımcıların yüzde 56’sı gelecek altı ay içinde ekonomik koşulların değişmeyeceğini, yüzde 30’u ise daha da iyileşeceğini düşünüyor. Ayrıca yatırımcıların yüzde 62’si yatırım yaptıkları Türk şirketlerinin performanslarının yükselmesini beklerken, şirketlerin performansının düşmesini bekleyen katılımcı ise bulunmuyor.

BORSADA SEANS SÜRESİ UZATILIYOR

Borsada işlem süresi uzatıldı. İMKB Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda yayınlanan genelgeye göre birinci seans başlangıcındaki açılış seansının toplam 30 dakikalık süresi 15 dakikaya indirildi. Kalan 15 dakika birinci seansın sürekli müzayede bölümüne eklendi.

İkinci seansın 16.30 olan bitiş saati, seans süresi yarım saat uzatılmak suretiyle 17.00 olarak belirlendi. Uygulama 7 Eylül Cuma günü yürürlüğe girecek.

/ İSTANBUL

08.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enerjiye 14.7 milyar dolar

  Tekstilde ‘yalancı bahar’

  Tarımsal kuraklıkla mücadele

  “Yabancı sermaye İMKB’ye yöneliyor”

  atv ve Sabah yıl sonuna kadar satılacak

  GAP Havaalanı gündüzleri açık

  Hava-İş’in ‘grev’ itirazına ret

  İşsizlere, 29 milyon YTL ödendi


 Son Dakika Haberleri