Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Su basan esnafın zararı karşılanmalı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Vekili Bendevi Palandöken, susuz ve sıcak günlerde Ankara esnafını adeta ‘’selin’’ vurduğunu belirterek, acilen kriz masası oluşturulmasını ve esnafın zararlarının karşılanmasını istedi.

Aynı zamanda Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı da olan Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, son 3 gün içinde 2. kez yaşanan su baskınlarıyla esnaf ve sanatkarların büyük zarar gördüğünü belirtti. Esnafın yazın kavurucu sıcağında sel felaketi yaşadığını ve işyerlerini su bastığını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti: ‘’Acilen çek, senet ve kredi borcu olan bu esnafımızın borçları ertelenmeli ve faizsiz kredi temin edilmelidir.

Bunun yanı sıra oluşturulacak kriz masası ile esnafımızın ve bölgede ikamet eden ve eşyaları sular altında kalan ailelerin zararları karşılanmalıdır. Yoğun sıcaklar sebebiyle dolaplarda bulunan malzemelerin korunması için bölgeye jeneratör desteği ile elektrik verilmelidir. Ayrıca, su basan bodrumlarda ve işyerlerinde acilen hasar tespiti yapılarak bir an önce zarar görenlerin zararları karşılanmalıdır.’’

/ ANKARA

09.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ev sahibi enflasyona inanmadı

  Irak’a ihracat kan kaybediyor

  Açlık sınırındakilerin sayısı yüzde 91 arttı

  Açlık sınırı 862 YTL’ye çıktı

  Sıcaklar küresel ekonomiyi de olumsuz etkiledi

  Sanayi üretimi Haziran’da hız kesti

  FED faiz oranını değiştirmedi

  Kurşunsuz benzinde 3 YKr indirim

  “Su basan esnafın zararı karşılanmalı”


 Son Dakika Haberleri