Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sıcaklar küresel ekonomiyi de olumsuz etkiledi

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), rekor düzeydeki sıcaklar ve iklim değişikliklerinin, tabiat ve sağlık dengesini bozmasının yanı sıra ekonomiyi de olumsuz etkilediğini bildirdi.

WMO tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yılın başından buyana, dünyanın tüm bölgelerinde, hava sıcaklıkları ve iklim hareketleri, mevsim normallerinin çok üstünde ve rekor düzeylerde seyrediyor. Ocak ve Nisan aylarında, dünya genelinde, 1880’lerden bu yanaki en yüksek sıcaklığın görüldüğü vurgulandı. Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’teki muson yağmurlarının yol açtığı sellerin, iklimdeki aşırı değişiklikten kaynaklandığı belirtilirken, bu bölgedeki iklim değişikliklerinin, ölümcül sonuçlara yol açtığı, tarım ve hayvancılığa da büyük zarar verdiği kaydedildi.

TÜRKİYE’NİN DE İÇİNDE BULUNDUĞU BÖLGE

WMO, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Güney Doğu Avrupa ülkelerinde Haziran ve Temmuz aylarında rekor düzeyde yüksek sıcaklıkların kaydedildiğini bildirdi. Rusya’da da sıcaklığın arttığı ve 1891’den bu yanaki en sıcak günlerin yaşandığı vurgulandı. Öte yandan, sıcak havadan kaynaklanan ölümlere karşı tedbir almak üzere, WMO ile Dünya Sağlık Örgütü’nün, “Erken Uyarı Sistemi’’nin de yer aldığı bir çalışma yürüttükleri de bildirildi.

/ CENEVRE

09.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ev sahibi enflasyona inanmadı

  Irak’a ihracat kan kaybediyor

  Açlık sınırındakilerin sayısı yüzde 91 arttı

  Açlık sınırı 862 YTL’ye çıktı

  Sıcaklar küresel ekonomiyi de olumsuz etkiledi

  Sanayi üretimi Haziran’da hız kesti

  FED faiz oranını değiştirmedi

  Kurşunsuz benzinde 3 YKr indirim

  “Su basan esnafın zararı karşılanmalı”


 Son Dakika Haberleri