Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Açlık sınırındakilerin sayısı yüzde 91 arttı

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ‘’Son 5 yıl içinde Türkiye’de açlık sınırında olanların sayısının yüzde 91.4, yoksulluk sınırındakilerin sayısının da yüzde 104 oranında arttığını’’ savundu.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, toplu görüşmelerin yaklaştığına dikkati çekti. Eğitim emekçilerinin her geçen gün daha da yoksullaştığını kaydeden Dinçer, ‘’AKP’nin iktidarda bulunduğu son beş yıl boyunca eğitim emekçilerinin, önceki yıllara göre daha hızlı bir şekilde yoksullaştığını’’ öne sürdü.

Son dört yılda öğretmenlerin ve diğer eğitim emekçilerinin maaşlarının, dört kişilik bir ailenin yapması gereken harcamaların yarısını bile karşılayamayacak düzeyde olduğunu savunan Dinçer, ‘’2002’de bir öğretmen, aldığı maaşla aylık giderlerinin yüzde 52’sini karşılayabiliyorken, 2007’de ancak yüzde 45’ini karşılayabilmektedir. Memur ve hizmetlilerin durumu daha da vahimdir. Hizmetli ve memurlar açlık sınırının altında yaşam mücadelesi vermektedirler’’ dedi.

Dinçer, ‘’AKP iktidarı döneminde ekonomi politikalarının, çalışanların aleyhine sonuçlar verdiğini’’ ileri sürerek, ‘’Son 5 yıl içinde ülkemizde açlık sınırında olanların sayısı yüzde 91.4, yoksulluk sınırındakilerin sayısı da yüzde 104 oranında artmıştır. Ücret artışları enflasyon oranının çok altında kalmış ve reel ücretler istikrarlı bir şekilde azalmayı sürdürmüştür’’ dedi.

Eğitim emekçilerinin reel ücretlerindeki aşınmayı telafi edecek bir maaş artışı gerçekleştirilmesini ve sosyal hakların iyileştirilmesini isteyen Dinçer, ek ders ücretlerinin de 10 YTL’nin altında olmamasını talep etti.

/ ANKARA

09.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ev sahibi enflasyona inanmadı

  Irak’a ihracat kan kaybediyor

  Açlık sınırındakilerin sayısı yüzde 91 arttı

  Açlık sınırı 862 YTL’ye çıktı

  Sıcaklar küresel ekonomiyi de olumsuz etkiledi

  Sanayi üretimi Haziran’da hız kesti

  FED faiz oranını değiştirmedi

  Kurşunsuz benzinde 3 YKr indirim

  “Su basan esnafın zararı karşılanmalı”


 Son Dakika Haberleri