Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ekmek Festivali’nde rekor denemesi

Trabzon’ un Vakfıkebir ilçesinde; Vakfıkebir 5. Ekmek Festivali’nde Genç Müzisyenler Grubu, 48 saat 15 dakika süren en uzun sahne performansı denemesini başarıyla noktaladı. Festivalin 2. günü Cumartesi gecesi başlayan deneme gece saat 01.55’te sona erdi. Genç müzisyenler, Vakfıkebir Belediye Parkı’nda yaptıkları bu deneme ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor

Dünyanın en uzun grup konseri olarak nitelendirilen denemede her çalınan bir saatte 5 dakika dinlenme süresi verildi. Grup, daha önce Macaristan’da açılan 48 saatlik dünya rekorunu 48 saat 15 dakikaya taşıdı. Son saatlerde 50 dakikada bir mola süresini sayınca 49 saatlik konser yapmış oldu.

Trabzon’un Genç Müzisyenler Derneği orkestrasında gitar ve vokalde Ömer Ural, Serdar Altun, bateride Aklan Coşkun, bağlamada Alper Öztürk, klavyede Erhan Bizel, 48 saat 15 dakika boyunca hem çalıp hem de şarkı söyledi. Belediye Başkanı Hayri Birinci, rekor denemesi ile ilgili olarak, “Genç kardeşlerimi kutluyorum, onları gözlerinden öpüyorum. 49 saat kadar zaman geçti. İnşallah bu sosyal faaliyetlerle ilçemizin adını dünyaya duyururuz.”

09.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Aile “kâinat kitabı”nı okuyor

  Belen’de tarihe çivi

  Ekmek Festivali’nde rekor denemesi

  “Yâverin Konağı” restore ediliyor

  Sinemasız Kosova’da uluslar arası film festivali

  Genç

  Altınoluk

  Trabzon


 Son Dakika Haberleri