Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Belen’de tarihe çivi

Hatay’ın Belen ilçesinde bulunan tarihî Kurtuluş Hamamı’nın restorasyon çalışmaları devam ederken, hemen yanında bulunan tarihî caminin de restore edileceği bildirildi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile yaptırılan ve kendi adının verildiği caminin restorasyonu için projenin Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan geçtiği ve ihale aşamasında olduğu bildirildi.

Kurtuluş Hamamı’nda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kasım ayında bitirilecek olan hamamın hemen yanındaki Kanuni Sultan Süleyman Camii’nin de restore edilecek olması ile Belen’deki tarihi mekânlar aslına uygun hale getirilecek.

Kervansaray işletmecisi turizmci Ayşu Barutçu, Belen’in ipek yolu üzerinde bulunduğunu ve çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerek, “Belen gerek havası gerekse konumu itibari ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği mekânlardan biri. Ortadoğu’yu Avrupa’ya bağlayan en önemli geçitlerinden biri olan Belen’de kervansaray başta olmak üzere hamam ve caminin de restore edilmesi ile Belen’e önemli ölçüde canlılık kazandıracak” dedi.

09.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Aile “kâinat kitabı”nı okuyor

  Belen’de tarihe çivi

  Ekmek Festivali’nde rekor denemesi

  “Yâverin Konağı” restore ediliyor

  Sinemasız Kosova’da uluslar arası film festivali

  Genç

  Altınoluk

  Trabzon


 Son Dakika Haberleri