Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sinemasız Kosova’da uluslar arası film festivali

Savaştan sonra altı yıldır Kosova’da düzenlenmekte olan Uluslararası Belgesel Film Festivali (Dokufest) çok sayıda davetlinin katılımıyla başladı.

Paul Taylor’un “We Are Together” (Biz Beraberiz) filminin gösterimiyle resmi açılışı yapılan festival 12 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Törenli açılışta sanatsal bir yaklaşımla festival tarihinden ve amaçlarından söz edildikten sonra Dokufest Festivali Müdürü Aliriza Arënliu, hazır bulunan 400 kadar davetliyi selamladı. Dokufest Festivali’ne katkıları geçenlere teşekkür eden Aliriza Arënliu, 6 gün içerisinde 48 ülkeden 104 filmin gösterileceğini belirtti.

Gecenin devamında Paul Taylor’un “Biz Beraberiz” filmi seyirciler tarafından beğeniyle izlendi. Afrika’da kimsesiz çocukların ve Aids hastalığının konu edinildiği film süresince duygulu anlar yaşandı. 6. Dokufest-Belgesel ve Kısametrajlı Film Festivali açılış törenine Prizren Belediyesi Yürütme Şefi Mybera Mustafa, Çok Uluslu Güney Tugay Komutanı Tuğgeneral Uğur Tarçın, Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanı Kurmay Binbaşı Kerim Acar, AGİT, Kosova Polis Teşkilatı ve çok sayıda yerli ve uluslar arası kuruluş temsilcisi katıldı.

Bu yılki Dokufest’e de Türkiye’den Köken Ergün “Bayrak”, Nesim Yetik de “Annem Sinema ile Tanışıyor” filmleriyle Dokufest’e katılıyor.

09.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Aile “kâinat kitabı”nı okuyor

  Belen’de tarihe çivi

  Ekmek Festivali’nde rekor denemesi

  “Yâverin Konağı” restore ediliyor

  Sinemasız Kosova’da uluslar arası film festivali

  Genç

  Altınoluk

  Trabzon


 Son Dakika Haberleri