Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yabancıya taşınmaz satışı sil baştan

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Anayasa Mahkemesi’nin yabancılara gayrimenkul satışını düzenleyen yasayı iptal etmesi üzerine Türkiye genelindeki 45 milyon parsele ilişkin verileri güncelleştirdi.

Tapu il müdürlüklerinden gelen verileri değerlendiren genel müdürlük, yabancılara gayrimenkul satışıyla ilgili istatistiklerde hatalar tespit etti. Özellikle Suriyelilere satışların yoğunlaştığı GAP bölgesi illerindeki verilerde yanlışlıklar belirlendi. Ancak Türkiye genelinde yabancılara yapılan toplam satışın önceki verilerde görünenden daha az olduğu belirlendi.

Genelkurmay Başkanlığı ve Millî İstihbarat Teşkilâtı’yla diğer güvenlik birimlerinin talepleriyle de yenilenen verilerde yabancılara gayrimenkul satışı için getirilen il yüzölçümünün binde 5’i sınırını aşan yeni bir il bulunmadı.

Hatay’da, 1939 öncesindeki sahipliklerinden dolayı Suriyelilerin yoğun alımları olmuş ve bu ilde sınır aşıldığı için satışlar durdurulmuştu. Değerlendirmelerde Kilis’in Gaziantep’ten ayrılması sırasında da kayıtların yanlış ve eksik tutulduğu görüldü. Gaziantep sınırlarında görülen bazı arsaların Kilis’e kaydırılmasıyla bu ilin de binde 5 sınırını aşacak noktaya geldiği belirtiliyor.

Yasanın Anayasa Mahkemesi’nin iptal gerekçeleri doğrultusunda yenilenmesi çalışmaları, Maliye ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve güvenlik birimlerinin de yer aldığı komisyonda sürdürülüyor. Binde 5 sınırının illerin ekonomik ve stratejik önemine göre gözden geçirilerek yenilenmesi, her il için farklı oranların belirlenmesi üstünde duruluyor.

/ ANKARA

24.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  10 milyar dolar boşa gidiyor

  Kuraklık fiyatları arttıracak

  Memura maaşı yetmiyor

  Yabancıya taşınmaz satışı sil baştan

  İş garantili ücretsiz kurs

  Trafiğe kayıt yüzde 38 azaldı

  İhracatçılar Derince Limanı’na talip

  DEİK, konferans için İran’a gidecek

  Piyasalar sakinleşiyor

  Ülker'den çocuklar için İçim Smartt

  Telekom’da grev hazırlığı


 Son Dakika Haberleri