Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

HALİL FİNAL KOŞACAK

Türk atletizm tarihinde ilk defa bir atlet Dünya Şampiyonasında final koşacak. Halil Akkaş 3 bin metre engelli elemelerinde serisinde 2. olarak finale çıktı. Akkaş, "Rahat bir tempoyla zorlanmadan koştum. Salı günkü final yarışmasında Türkiye'ye madalya ile döneceğim" dedi.

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, Halil Akkaş, erkekler 3 bin metre engellide finale kaldı.Japonya'nın Osaka kentinde devam eden şampiyonanın ikinci gününde, erkekler 3 bin metre elemelerinde 3. seride piste çıkan milli atlet, 8:22.37'lik derecesiyle yarışı ikinci sırada tamamlayarak finale yükseldi. Akkaş, Türk atletizm tarihinde, dünya şampiyonasında final koşacak ilk sporcu unvanını da elde etti. Yarışa kontrollü başlayan ve orta gruptaki yerini alan Akkaş, temposunu koruduğu mücadelede, son tura kadar rahat bir yarış çıkardı. Rahatlıkla Türkiye rekoru kırabileceği yarışta, finali düşünerek temposunu artırmayan milli atlet, Kenyalı Kipruto'nun ardından serisini ikinci sırada tamamladı ve final hakkı elde etti.

MADALYA İLE DÖNECEĞİM

Akkaş, yarış sonrası yaptığı açıklamada, rahat bir tempoyla zorlanmadan koştuğunu belirterek, ''İlk hedefime finale kalarak ulaştım. Sırada Türkiye'ye madalya kazandırmak var. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Diğer serilere de baktığımızda, rakiplerimin performansları da bana yakın. Türkiye rekorunu kırabilirdim, ancak finali düşünerek tempomu korudum. Türkiye'ye madalya ile döneceğime inanıyorum'' diye konuştu.

GÖZLER SALI'YA ÇEVRİLDİ

Akkaş'ın antrenörü Ramazan Kutlu ise Halil'in eleme serisinde çok rahat görüntü sergilediğini belirterek, ''Rakiplerimize ve diğer serilere baktığımızda, madalyalara ortağız'' dedi. Halil Akkaş'ın 2. olarak tamamladığı seride birinciliği, 8:21.93'lük derecesiyle Kenyalı Kipruto elde ederken, İsveçli Mustafa Mohamed ise 8:22.80 ile üçüncü oldu. Erkekler 3 bin metre engelli finali, 28 Ağustos Salı günü, TSİ 14.55'de koşulacak.

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  HALİL FİNAL KOŞACAK

  Elvan'a doping testi işkencesi

  Sağlam: Zürih maçı öncesi moral bulduk

  Zico: Tur bizim elimizde

  Sinan'ın 3 golü Bursa'yı güldürdü


 Son Dakika Haberleri