Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Elvan'a doping testi işkencesi

Japonya'daki 11. Dünya Atletizm Şampiyonasında 10 bin metrede gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, yarış sonrası uzun süre test için bekletildi. Test sonrası otele gidecek aracı büyük güçlükle bulabilen milli atlet bu sefer de aç kaldı.

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 10 bin metrede gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, final yarışı sonrasında adeta işkence çekti. İkincilikle bitirdiği yarıştan hemen sonra IAAF yetkilileri tarafından doping kontrolüne alınan milli atletten, uzun süren bir çalışmayla test için yaklaşık 2 tüp kan alındı. Günün son yarışı olması nedeniyle oldukça geç saatlere kalan uygulama sonrasında, Abeylegesse ve antrenörü Anatoli Bytchkov, stattan kaldıkları otele dönecek araç bulamadılar. Federasyon yetkililerinin organizasyon ile yaptıkları görüşmeler sonunda güçlükle araç bulundu ve Abeylegesse, yarışın birincisi Etiyopyalı atlet Tirunesh Dibaba ile birlikte aynı araçla gece yarısını saatler geçe otele vardı.

OTELDE YEMEK BULAMADI

Otele geldikten sonra yemek için talepte bulunan Elvan ve antrenörü, burada da kötü bir sürprizle karşılaştı. Otel personeli, yemek saatinin geçtiğini ve milli atlete ve antrenörüne verecek yemeklerinin bulunmadığını söylediler. Doping testi için kan veren ve saatlerce aç kalan milli atlete, federasyon yetkilileri ekmek, reçel ve yağ bularak, Abeylegesse'nin açlığını gidermeye çalıştılar.

BASINA RÖPORTAJ YOK

Zor bir gecenin ardından gün boyu adeta ayakta uyuyan Abeylegesse, yorgun olduğu gerekçesiyle kendisine gelen röportaj tekliflerinin tamamını geri çevirdi. Milli atletin antrenörü Bytchkov da henüz şampiyonayı tamamlamadıklarını belirtirken, 5 bin metrede de mücadele edeceklerini, Elvan'ın konsantrasyonunun bozulmamasını istediğini vurguladı ve basın mensuplarının görüşme taleplerini geri çevirdi. Nevin ve Esen bugün piste çıkıyor 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 100 metre engellide eleme serilerinde piste çıkacak Nevin Yanıt ve Esen Kızıldağ, bugünkü yarışa umutla bakıyorlar. Osaka'daki son hazırlıklarını tamamlayan bayan sprinterler, antrenör Cüneyt Yüksel ile birlikte Nagai Stadı'nda yarışları izlediler. Nevin Yanıt, çok iyi rakiplere karşı mücadele edeceğini belirterek, ''Ancak ben de iyiyim ve çok iyi hazırlandım. 23 Yaş Altı Şampiyonası'ndaki birinciliğim ve Dünya Üniversite Spor Oyunları'ndaki gümüş madalyam bana fazlasıyla güven verdi. Hedefim burada finale kalmak'' dedi. Elvan Abeylegesse'nin gümüş madalyası, Eşref Apak ve Halil Akkaş'ın finale kalmasının kendilerine büyük moral verdiğini belirten Yanıt, ''Zaten Süreyya Ayhan'ın dünya şampiyonasında kürsüye çıkması ufkumuzu fazlasıyla açtı. Teknik bir branşta da bunu gerçekleştirmek en büyük idealim'' diye konuştu.

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  HALİL FİNAL KOŞACAK

  Elvan'a doping testi işkencesi

  Sağlam: Zürih maçı öncesi moral bulduk

  Zico: Tur bizim elimizde

  Sinan'ın 3 golü Bursa'yı güldürdü


 Son Dakika Haberleri