Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Engelliyle yardımsever buluşuyor

İzmir’de hayata geçirilmesi planlanan bir proje ile şehirdeki bütün engellilerin bilgilerinin bir havuzda toplanacağı ve gönüllü kişilerin bu havuzdan istediği kişiyi seçerek, ona destek vermesinin sağlanacağı kaydedildi.

Konak Belediyesi Engelliler Komisyonu Başkanı Uğur Yelekli, geliştirdiği bir projeyle İzmir’deki her engelliye gönüllü bir yardımcı bulmayı hedefliyor.

Yelekli, ‘’Yaşam Partneri’’ adını verdiği projeyle engellilerle hayatı paylaşacak, maddî-manevî destek sağlayacak kişileri bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi.

Projede öncelikle İzmir’deki bütün engellilerin bilgilerinin bir havuzda toplanacağını ifade eden Yelekli, gönüllü kişilerin ise bu havuzdan istediği kişiyi seçerek, ona destek vermesinin sağlanacağını kaydetti.

Türkiye’de sanılandan da çok engelli vatandaş bulunduğunu belirten Yelekli, ‘’Devletin yetişemediklerine, gönüllüler yardım edebilir ve engelliler sosyal hayatın içinde yer alabilir’’ dedi.

Yelekli, bir çok hayırseverin nereye, kime yardım edeceği konusundaki belirsizliğin bu şekilde giderilmesine çalışılacağına dikkati çekerek, ‘’Biz yardıma ihtiyacı olan engellilerle, birilerine yardım etmek isteyen insanları buluşturacağız. ‘Ben kime yardım edeyim’ diyenle yardıma ihtiyacı olanının buluşması olacak. Evinden çıkamayan bir sürü engelli var. Bunlar dışarı çıkacak’’ diye konuştu.

Engelli ile gönüllü arasında oluşacak dostluğun, engellilerin ruhen rahatlamasına yardım edeceğini ifade eden Yelekli, şunları söyledi: ‘’Bize başvuran, evinden hiç çıkamayan, hiç arkadaşı dostu olmayan engelliler var. Bunlar sosyal hayatın içinde olmak istiyor. Maddî destek olmak isteyenlerin yanı sıra maddî gücü olmayan, manevî destek olmak isteyenler de değerlendirilecek. Bizim kendi bütçemizle kurduğumuz bir erzak havuzu var. Buradan elimizden geldiği kadarıyla engellilere yardım ediyoruz. Bütün engellilerin bilgilerinin toparlanmasının ardından, önümüzdeki günlerde bu projeyi hayata geçireceğiz.”

Empati kurmak önemli

Yelekli, vatandaşların engellilerin sorunlarıyla ilgili çok bilgileri olmadığını belirterek, bütün bir gününü bu kişilerle geçirecek olanların, sorunları daha iyi anlayabileceğini ve böylece daha duyarlı davranacaklarını belirtti.

Engellileri anlayabilmek için empati kurmak gerektiğini ifade eden Yelekli, ‘’Benim babam da engelli olduğu için onların neler yaşadığını, neler hissettiğini çok yakından biliyorum. Belki bu kadar yakınımdaki biri engelli olmasaydı, ben engellilerin sıkıntılarını hiç anlayamayacaktım. Ailesinde engelli birisi olmayanlar da bu proje sayesinde engelli bir dost edinecek ve onun sıkıntılarını yakından görecek’’ diye konuştu.

/ İZMİR

28.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Uras: CHP-MHP koalisyonu halkı korkuttu

  Salt çoğunluk yeterli olacak

  Seçim yine mahkemelik

  Gül’ün seçilmesi, demokrasinin başarısı

  Le Soir: Gül Avrupa için şans

  Sezer, Meclise vedâ etti

  Harem’de zincirleme kaza

  İstanbul’da yağmur sevinci

  Kur'ân coşkusu

  Erdoğan: Her şeyi Ankara’dan beklemeyin

  Gazeteci Şakir Süter vefat etti

  Aydın: İzmir’de herhangi bir sorun yok

  Sarkozy yumuşadı

  Eczacılar yeni kararnameden memnun

  Okullara ‘küresel ısınma’ genelgesi

  Atıklar, ayrı toplanırsa yük olmaktan çıkar

  Engelliyle yardımsever buluşuyor

  İmam-Hatiplinin büyük başarısı


 Son Dakika Haberleri