Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İmam-Hatiplinin büyük başarısı

İmam-Hatip Lisesi mezunu Mevlüt Özbakan, 2002’de girdiği Işık Üniversitesi matematik bölümünü onur belgesi alarak birincilikle bitirdi. 3.67’lik bitirme derecesiyle birinci olan Özbakan, aynı okulun elektronik mühendisliğinde de çap yaptı.

Konya Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Mevlüt Özbakan, girdiği Işık Üniversitesi’ni birincilikle bitirerek büyük bir başarı gösterdi. 2002’de ÖSS’ye giren Özbakan, katsayı engeliyle karşılaşınca, okumak istediği tıp fakültesini kazanamadı. Işık Üniversitesi Matematik Bölümü’ne giren Özbakan, okuldan birincilikle onur belgesi alarak mezun oldu. 4’lü not sisteminde 3.67 ortalamayla matematik bölüm birincisi olan Özbakan, aynı okulda, elektronik mühendisliği bölümünde de çap yapıp 2 diploma birden aldı.

ÖNDER’İN BURSLU ÖĞRENCİSİ

İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER)’nin burslu öğrencisi olan Özbakan, 2002’de girdiği ÖSS’de ilk binin içerisinde yer almış ancak farklı katsayı uygulamasından dolayı okumak istediği tıp fakültesine girememiş. “Farklı katsayı uygulaması olmasaydı tıp fakültesi veya Bilkent Üniversitesi matematik bölümünde okumak isterdim” diyen Özbakan, “Işık Üniversitesi matematik bölümünden mezun olmayı tek başına yeterli olarak görmezdim ama elektronik mühendisliği bölümünde çap yaparak mezun olmam benim için memnuniyet verici” dedi.

İTÜ’DE YÜKSEK LİSANSA BAŞLADI

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yüksek lisans için kayıt yaptırdığını söyleyen Özbakan, Boğaziçi Üniversitesi’ne de müracaat ettiğini, kabul edilirse Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih edeceğini ifade ediyor. Akademik çalışmaya devam edeceğini belirten Özbakan’nın asıl hedefi ise haberleşme sektöründe işe başlamak ve iş dünyası içerisinde kariyer yapmak.

28.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Uras: CHP-MHP koalisyonu halkı korkuttu

  Salt çoğunluk yeterli olacak

  Seçim yine mahkemelik

  Gül’ün seçilmesi, demokrasinin başarısı

  Le Soir: Gül Avrupa için şans

  Sezer, Meclise vedâ etti

  Harem’de zincirleme kaza

  İstanbul’da yağmur sevinci

  Kur'ân coşkusu

  Erdoğan: Her şeyi Ankara’dan beklemeyin

  Gazeteci Şakir Süter vefat etti

  Aydın: İzmir’de herhangi bir sorun yok

  Sarkozy yumuşadı

  Eczacılar yeni kararnameden memnun

  Okullara ‘küresel ısınma’ genelgesi

  Atıklar, ayrı toplanırsa yük olmaktan çıkar

  Engelliyle yardımsever buluşuyor

  İmam-Hatiplinin büyük başarısı


 Son Dakika Haberleri