Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Salt çoğunluk yeterli olacak

Cumhurbaşkanı seçiminin 3. turu bugün yapılacak. Bu turda, üye tamsayısının salt çoğunluğunun (276) oyunu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek. Cumhurbaşkanı seçiminde, AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli yarışacak. Abdullah Gül’ün, 340 milletvekiline sahip partisinin oylarıyla bu turda cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı seçiminin 3. turu bugün yapılacak. Bu turda, üye tamsayısının salt çoğunluğunun (276) oyunu alan aday, Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı seçilecek.

TBMM Genel Kurulu, bugün saat 15.00’de Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanacak. Toptan’ın, toplantı yeter sayısını belirlemek üzere yapacağı yoklamanın ardından, cumhurbaşkanı seçiminin 3. tur oylamasına geçilecek.

Gizli oylamada, milletvekilleri, illerine göre adları okunduktan sonra, salondaki kabinlerde oy kullanacak. Cumhurbaşkanı seçiminde, AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli yarışacak. Genel Kurulda 20 Ağustos Pazartesi günü yapılan ilk tur oylamada; AKP’li Gül 341, MHP’li Çakmakoğlu 70, DSP’li İçli 13 oy alırken, ikinci turda da Gül’e 337, Çakmakoğlu’na 71, İçli’ye ise 14 oy çıkmıştı.

3. turda, üye tamsayısının salt çoğunluğunun (276) sağlanması gerekiyor. Bu oylamada da üye tamsayısının salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde, üçüncü oylamada en çok oy almış olan iki aday arasında dördüncü oylama yapılacak. Bu oylamada da üye tamsayısının salt çoğunluğu aranacak. Abdullah Gül’ün, 340 milletvekiline sahip partisin oylarıyla bu turda cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

SEÇİMİN ARDINDAN YEMİN

Bugün yapılacak 3. turda 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi beklenen Abdullah Gül’ün yemin etme töreniyle ilgili hazırlıklar da tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 3. turunun tamamlanmasının ardından, birleşime saat 18.00’e kadar ara verilecek. TBMM’ye saat 17.45’te Cumhurbaşkanlığı Başyaveri eşliğinde Çankaya Kapısından giriş yapacak olan Gül, ‘’en yaşlı başkanvekili’’ olan Eyüp Cenap Gülpınar tarafından askeri törenle karşılanacak. Gül’ü, Meclis şeref kapısından girişinde de TBMM Başkanı Köksal Toptan karşılayacak. Gül, daha sonra Genel Kurulun dinlenme odasına geçecek; Toptan’ın Başkanlık Divanındaki yerini alarak birleşimi açmasından sonra da Genel Kurul Salonuna girecek. TBMM Genel Kuruluna girişinde salonda bulunanlar tarafından ayakta karşılanacak olan Abdullah Gül, andiçmek üzere doğrudan kürsüye gelecek ve yemin edecek.

/ ANKARA

28.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Uras: CHP-MHP koalisyonu halkı korkuttu

  Salt çoğunluk yeterli olacak

  Seçim yine mahkemelik

  Gül’ün seçilmesi, demokrasinin başarısı

  Le Soir: Gül Avrupa için şans

  Sezer, Meclise vedâ etti

  Harem’de zincirleme kaza

  İstanbul’da yağmur sevinci

  Kur'ân coşkusu

  Erdoğan: Her şeyi Ankara’dan beklemeyin

  Gazeteci Şakir Süter vefat etti

  Aydın: İzmir’de herhangi bir sorun yok

  Sarkozy yumuşadı

  Eczacılar yeni kararnameden memnun

  Okullara ‘küresel ısınma’ genelgesi

  Atıklar, ayrı toplanırsa yük olmaktan çıkar

  Engelliyle yardımsever buluşuyor

  İmam-Hatiplinin büyük başarısı


 Son Dakika Haberleri