Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Barajlar dolmadı

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlarının ortalama aktif doluluk oranı ortalama yüzde 10,4 düzeyine düştü. Geçen yıl aynı tarihlerde 4 büyük şehirde içme suyu barajlarındaki aktif doluluk ortalaması yüzde 35,8 düzeyinde idi.

Devlet Su İşleri (DSİ) verilerinden yapılan derlemeye göre, 28 Ağustos 2007 tarihi itibariyle, İstanbul’un içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlarda aktif doluluk oranı ortalaması yüzde 22,8 , Bursa’da yüzde 18,3 , İzmir’de yüzde 13,9 , Ankara’da ise sadece yüzde 3 düzeyinde bulunuyor. Geçen yılın aynı döneminde içme suyu barajlarındaki aktif doluluk ortalaması İstanbul’da yüzde 64,1 , Bursa’da yüzde 53,2 , İzmir’de yüzde 40,1 , Ankara’da ise yüzde 19,9 idi.

SON 30 YILIN EN ALT DÜZEYİ

Devlet Su İşleri uzmanları, başşehre su sağlayan barajların doluluk oranının son 30 yılın en alt düzeyinde olduğuna işaret ederken, Ankara’da kış aylarında su tüketiminin 700-800 bin metre küp olduğunu, bu miktarın yaz aylarında ‘buharlaşmayla’ birlikte 1,5 milyon metre küpe çıktığına dikkati çektiler.

İstanbul’un içme suyu ihtiyacının karşılandığı 6 baraj 28 Ağustos itibarıyla incelendiğinde ise Ömerli Barajı’nın aktif doluluk oranı yüzde 18,4, Alibey Barajı’nın yüzde -0,4 , Durusu Barajı’nın yüzde 41,6 , Büyük Çekmece Barajı’nın yüzde 8, Darlık Barajı’nın yüzde 30,1 , Sazlıdere Barajı’nın ise yüzde 25,5 düzeyinde bulunuyor. Bursa’ya içme suyu sağlayan Doğancı Barajı’nda aktif doluluk oranı yüzde 18,3, İzmir’e içme suyu sağlayan Balçova Barajı’nda ise aktif doluluk oranı yüzde 23,9 düzeyinde.

ANKARA SUYA HASRET

Özellikle Ankara’daki içme suyu maksatlı barajlarda doluluk oranı iyice azalmış durumda. Başşehre içme suyu sağlayan barajlara bakıldığında 7 barajın şu anda 5’i kullanılıyor. Ankara’da diğer barajlarda daha yüksek su gözükmesine karşılık, şehrin en kaliteli ve en büyük su kaynağı Çamlıdere Barajı’nın aktif olarak sadece yüzde 2,1’inin dolu olması sebebiyle, Ankara için aktif doluluk ortalaması yüzde 3’e düşüyor.

/ ANKARA

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  60. hükümet kuruldu

  Dünya liderleri kutladı

  İlk buluşma GATA'da

  Gül hedefine ulaştı

  İş dünyası: Demokrasi kazandı

  Arap Birliği memnun

  Sezer eline makas almadı

  TUSKON: Gül aktif bir cumhurbaşkanı olacak

  Köşk bürokratları da ayrılıyor

  TOBB: Öncelikle Anayasa değişmeli

  Rüşvete karşı akıllı kart sistemi

  Gazeteci-yazar Süter toprağa verildi

  Kayıtları tamam, sıra yardımda

  Barajlar dolmadı

  İstanbul’da suya şartlı zam

  Hastane donanımlı ama ulaşılamıyor

  Büyükelçi Namık Tan’ın babası vefat etti

  Aile içi şiddet çocukları olumsuzluklara itiyor

  Üzümden kolonya

  ASFA’dan 20. yıl atağı

  Yağmur sezonu başladı, yıldırımlara dikkat


 Son Dakika Haberleri