Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünya liderleri kutladı

ABD Başkanı George W. Bush, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Romano Prodi, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik başta olmak üzere dünya liderleri, birer mesaj yayınlayarak ya da telefonla arayarak Abdullah Gül’ü, cumhurbaşkanlığına seçilmesinden dolayı kutladılar. Gül’ün seçilmesi dünya basınında da geniş yer aldı. Öte yandan, Meclisteki yemin törenine katılmayan komutanlarla Cumhurhurbaşkanı Abdullah Gül’ün GATA’daki ilk buluşmasına mesafeli duruş damgasını vurdu.

Dünya liderleri, birer mesaj yayınlayarak ya da telefonla arayarak Abdullah Gül’ü, cumhurbaşkanlığına seçilmesinden dolayı kutladılar.

ABD Başkanı George W. Bush, cumhurbaşkanlığına seçilen Abdullah Gül’ü telefonla arayarak, bu başarısından dolayı kutladı. Beyaz Saray sözcülerinden Scott Stanzel’in verdiği bilgiye göre George W. Bush, telefon görüşmesinde ABD’nin, ortak ve müttefik ülke Türkiye ile olan güçlü ilişkilere bağlılığını yeniden dile getirdi.

PRODI: GÜL, BÜYÜK BİR

CUMHURBAŞKANI OLACAK

İtalya Başbakanı Romano Prodi, Abdullah Gül’ün Türkiye’nin yeni umhurbaşkanı olmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Prodi, Roma’da gazetecilerle yaptığı bir sohbet sırasında, ‘’Gül, son derece akıllı bir insan, büyük bir cumhurbaşkanı olacak’’ dedi.

MERKEL: TÜRKİYE VE

ALMANYA İKİ ÖNEMLİ ORTAK

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gül’e gönderdiği kutlama mesajında, ‘’Cumhurbaşkanı seçilmenizden dolayı sizi kalpten kutluyorum. Türkiye ve Almanya, iki önemli ortak ve birbiriyle dostça bağlıdırlar. Yeni görevinizde de ilişkilerimizin derinleşmesine ve ortak arzularımıza, özellikle Avrupa’nın ve Atlantik Birliği’nin esenliğine önem vereceğinize inanıyorum’’ ifadesini kullandı. Merkel ayrıca, Gül’e başarılar diledi.

PLASSNIK: KAPILARI KAPATMAYACAĞIZ

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik de kutlama mesajında, Gül’ü ‘’dikkatli, kendini işine adamış ve pragmatik bir kişi’’ olarak nitelendirdi.

Gül için ‘’AB üyeliği konusunda Avrupa değer ve kriterlerini yerine getirmek için Türkiye’nin hangi alanlarda halen çok işi olduğunu biliyor’’ diyen Plassnik, ‘’Kapıları kapatmayacağız. Müzakere konusu açık, hiçbir şey otomatik değil’’ ifadesini kullandı.

KARAMANLİS, GÜL’E

KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİ

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ise, Gül’e kutlama mesajı gönderdi.

Karamanlis’in, Abdullah Gül’e yolladığı kutlama mesajında, ‘’İki ülkenin ikili ilişkilerinin, uluslar arası hukuk temelinde daha da geliştirilmesi çabalarının sürdürülmesi umudunu’’ ifade ettiği kaydedildi. Karamanlis’in, ‘’Yunanistan’ın, Türkiye ile bölgede barış ve istikrarın yerleşmesi için birlikte çalışmaları yönündeki isteğini’’ dile getirdiği de bildirildi.

ALİYEV’DEN ÇİFTE KUTLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise gönderdiği mesajında Abdullah Gül’ü yürekten kutladığını belirtti. Aliyev, ayrıca akşam saatlerinde Gül’ü telefonla arayarak, cumhurbaşkanı seçilmesi sebebiyle kutladı.

/ ANKARA

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  60. hükümet kuruldu

  Dünya liderleri kutladı

  İlk buluşma GATA'da

  Gül hedefine ulaştı

  İş dünyası: Demokrasi kazandı

  Arap Birliği memnun

  Sezer eline makas almadı

  TUSKON: Gül aktif bir cumhurbaşkanı olacak

  Köşk bürokratları da ayrılıyor

  TOBB: Öncelikle Anayasa değişmeli

  Rüşvete karşı akıllı kart sistemi

  Gazeteci-yazar Süter toprağa verildi

  Kayıtları tamam, sıra yardımda

  Barajlar dolmadı

  İstanbul’da suya şartlı zam

  Hastane donanımlı ama ulaşılamıyor

  Büyükelçi Namık Tan’ın babası vefat etti

  Aile içi şiddet çocukları olumsuzluklara itiyor

  Üzümden kolonya

  ASFA’dan 20. yıl atağı

  Yağmur sezonu başladı, yıldırımlara dikkat


 Son Dakika Haberleri