Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sezer eline makas almadı

Görevi Abdullah Gül’e devreden 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in icraatları tartışılmaya devam ediyor. Çok zorunlu olmadıkça açılış törenlerine katılmayan Sezer, ender olarak katıldığı açılış törenlerinde kurdele kesmek için eline makas almadı.

13 Eylül 1941’de Afyonkarahisar’da doğan Sezer, Anayasa Başkanıyken 16 Mayıs 2000 tarihinde görevi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den devraldı. 7 yıllık görev süresi 16 Mayıs 2007 tarihinde dolan Sezer, TBMM’nin yeni cumhurbaşkanını seçememesi üzerine Anayasa gereği sürdürdüğü görevinde 3 ay 12 gün daha kaldı. Cumhurbaşkanı Sezer, görev süresi boyunca, bin 120 yasanın bin 48’ini, 32 kanun hükmünde kararnamenin (KHK) 25’ini, atamalar dışındaki işlemlere ilişkin 11 bin 578 Bakanlar Kurulu kararının 11 bin 561’ini, atamalara ilişkin 208 Bakanlar Kurulu kararının 175’ini, 6 bin 379 müşterek kararnamenin 5 bin 532’sini onayladı.

Sezer, 72 yasa, 7 KHK, 14 atamalar dışındaki işlere ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 769 müşterek kararname ve 30 atamalara ilişkin Bakanlar Kurulu kararını iade etti. Gerek atamalar dışındaki, gerekse atamalara ilişkin bazı Bakanlar Kurulu kararları ile ortak kararnameler ise geri çekildi. Sezer, ayrıca, 261 mahkumun kalan cezasını kaldırdı, 10 mahkum ile ilgili ceza kaldırma istemini reddetti.

10. Cumhurbaşkanı Sezer, görev süresi boyunca hiç tatil yapmadı, Cumhurbaşkanlığının Okluk Koyu’ndaki Devlet Konukevi’ni hiç kullanmadı. Basına da mesafeli olan Sezer, hiç mülakat vermedi, çok seyrek olarak programları sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sezer’in çok zorunlu olmadıkça basında çıkan yanlış haberleri tekzip etmediği de biliniyor. Sezer göreve başladığında oluşturulan ‘’cumhurbaşkanlığı sözcülüğü’’ kurumu kapsamında ilk zamanlar düzenli yapılan basın bilgilendirme toplantıları da sonraki dönemlerde aynı düzenlilikte yapılmadı. Sezer, kalabalıktan ve törenlerden de hoşlanmadı. Çok zorunlu olmadıkça açılış törenlerine katılmayan Sezer, ender olarak katıldığı açılış törenlerinde kurdele kesmek için eline makas almadı, katıldığı açılış törenleri kurdele kesilmeden gerçekleşti. Sezer, onarımını sağladığı Cumhurbaşkanlığı Müze Köşkü’nün sınırlı sayıda davetli ile gerçekleştirilen açılış töreninde dahi bu davranışından ayrılmadı.

/ ANKARA

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  60. hükümet kuruldu

  Dünya liderleri kutladı

  İlk buluşma GATA'da

  Gül hedefine ulaştı

  İş dünyası: Demokrasi kazandı

  Arap Birliği memnun

  Sezer eline makas almadı

  TUSKON: Gül aktif bir cumhurbaşkanı olacak

  Köşk bürokratları da ayrılıyor

  TOBB: Öncelikle Anayasa değişmeli

  Rüşvete karşı akıllı kart sistemi

  Gazeteci-yazar Süter toprağa verildi

  Kayıtları tamam, sıra yardımda

  Barajlar dolmadı

  İstanbul’da suya şartlı zam

  Hastane donanımlı ama ulaşılamıyor

  Büyükelçi Namık Tan’ın babası vefat etti

  Aile içi şiddet çocukları olumsuzluklara itiyor

  Üzümden kolonya

  ASFA’dan 20. yıl atağı

  Yağmur sezonu başladı, yıldırımlara dikkat


 Son Dakika Haberleri