Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İlk buluşma GATA'da

Meclisteki yemin törenine katılmayan komutanlarla Cumhurhurbaşkanı Abdullah Gül’ün GATA’daki ilk buluşmasına mesafeli duruş damgasını vurdu. Diploma törenine katılan Gül, protokol gereği ayakta karşılandı. Ancak kimi konuşmacılarca selâmlanmaması, konuşma metinlerine yansıyan ima yüklü mesajlar,”Sayın Cumhurbaşkanım” yerine “Sayın Cumhurbaşkanı” olarak hitap edilmesi, salondaki genel hava bu soğukluğun işareti olarak yorumlandı.

BAŞÖRTÜSÜZ EŞLER TÖRENDE

TBMM Başkanı Toptan ve Milli Savunma Bakanı Gönül’ün başörtüsüz eşleri ile Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın eşi Filiz Büyükanıt için de protokol sıralarında yer ayrılması dikkat çekti. Gül tüm komutanlarla tek tek tokalaştı. Tören salonunda saat 10.23’te “Cumhurbaşkanı ayakta karşılanır” anonsu yapıldı. Büyükanıt dışarda, 11’inci Cumhurbaşkanı Gül’ü karşıladı ve salona birlikte girdiler. Ayakta karşılanan Gül, komutanların elini tek tek sıktı, kendisine ayrılan yere oturdu.

‘CUMHURBAŞKANIM’ DEMEDİLER

Törende, 28 Şubat sürecini Sincan’daki tankları yürüterek başlatan komutan olarak bilinen EDOK Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu’nun sadece Büyükanıt’ı selamlayıp, Gül’ü selamlamaması dikkat çekti.

GATA Komutanı Necati Özbahadır ve Dekan Tabip Tümgeneral Mehmet Zeki Bayraktar da konuşmalarına başlarken askeri teamüllerin aksine “Sayın Cumhurbaşkanım” değil “Sayın Cumhurbaşkanı” hitabını kullandılar. Komutanların ardından konuşma yapan dönem birincisi Hava Tabip Eyüp Düzgün de aynı ifadeyi kullandı.

GÜL’E CILIZ, BÜYÜKANIT’A COŞKULU ALKIŞ

Konuşmaların ardından diploma dağıtılırken, dönem birincisinin ödülünü veren Gül’e cılız bir alkış geldi. Dönem dördüncüsünün ödülünü veren Büyükanıt’a ise coşkulu bir alkış koptu. Büyükanıt’ın ödülü vermek için ayağa kalktığında dönüp Gül’e selam vermemesi dikkat çekti. Oysa Büyükanıt ve daha önceki genelkurmay başkanları, ayağa kalkınca önce Cumhurbaşkanlarına selam veriyorlardı.

/ ANKARA

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  60. hükümet kuruldu

  Dünya liderleri kutladı

  İlk buluşma GATA'da

  Gül hedefine ulaştı

  İş dünyası: Demokrasi kazandı

  Arap Birliği memnun

  Sezer eline makas almadı

  TUSKON: Gül aktif bir cumhurbaşkanı olacak

  Köşk bürokratları da ayrılıyor

  TOBB: Öncelikle Anayasa değişmeli

  Rüşvete karşı akıllı kart sistemi

  Gazeteci-yazar Süter toprağa verildi

  Kayıtları tamam, sıra yardımda

  Barajlar dolmadı

  İstanbul’da suya şartlı zam

  Hastane donanımlı ama ulaşılamıyor

  Büyükelçi Namık Tan’ın babası vefat etti

  Aile içi şiddet çocukları olumsuzluklara itiyor

  Üzümden kolonya

  ASFA’dan 20. yıl atağı

  Yağmur sezonu başladı, yıldırımlara dikkat


 Son Dakika Haberleri