Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Iraklı Şerzad annesine kavuştu

Dört ay önce tedavi ettirmek için babasının Türkiye’ye getirdiği Irak’lı çocuk Şerzad Hüseyin, dün annesine ve beş kardeşine kavuştu.

Tamamen iyileşmesi mümkün olmayan Epidermolizis Bulloza adlı hastalık sebebiyle vücudu yaralar içinde bulunan Şerzad, annesine olan özlemini gözyaşlarıyla dile getirdi.

Irak’ın Musul şehrinden olan Hüseyin Essev ailesi, dört ay sonra dün biraraya geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nda gerçekleştirilen basın toplantısı öncesinde karşılaşan Şerzad ve annesi Kouz Hüseyin, gözyaşlarıyla hasret giderdi. Eşi, Şerzad’ı tedavi ettirmek üzere Irak’tan ayrıldığında onları tekrar görememekten korktuğunu anlatan Kouz Hüseyin, “Oğluma Irak’ta hiçbir ilaç bulamamıştık. Bunun üzerine eşim onu Türkiye’ye getirdi. Şerzad’ı çok özlemiştim. Allah sizlerden razı olsun, çok memnunum” dedi.

Şerzad’ı Irak’taki doktorlar tedavi edemediği için dört ay önce Silopi sınır kapısından geçip İstanbul’a geldiğini, Kumkapı’da kaldıkları otelde insan tacirlerinin eline geçtiğini ve Yunanistan’a geçmek üzere iken İzmir’de yakalandıklarını anlatan Haydar Hüseyin, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden aldığı belge ile kurtulduğunu ifade etti. Belgeyi gören emniyet görevlilerinin kendilerini İstanbul’a gönderdiğini söyleyen Hüseyin, burada da İHH ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ilgilendiğini, oğlunun özel bir hastanede tedavi edildiğini söyledi.

İHH yetkilileri de, Hüseyin ailesine Başakşehir’de bir ev hazırladıklarını, Şerzad’ın hastalığının tamamen iyileşemeyeceğini, ilâçlı su banyosuna ve fizik tedaviye ihtiyacı olduğunu dile getirdiler. Şerzad’ın babasının Irak’ta şoförlük yaptığını belirten İHH yetkilileri, yardımseverlerden iş konusunda destek beklediklerini ifade etti.

Bütün Türkiye halkına teşekkür eden Şerzad ise, büyüdüğünde öğretmen olmak ve küçük çocuklara yardımcı olmak istediğini anlattı.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

31.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye gerçek gündemine dönmeli

  ÇOK KÖTÜ BİR MANZARA

  Hipodromda “eşsiz’’ tören

  TMSF: Tehdit ediliyoruz

  Peres ve Putin de kutladı

  Kapıkule’de gurbetçi kuyruğu

  Gül, bugün Harp Okulu’nda

  Kamusal alan buluşması

  Iraklı Şerzad annesine kavuştu

  Samsun’da bin 341 işyeri ve ev hasarlı

  Yalnız minareler yenilendi

  İDO’dan tatil dönüşü uyarısı

  Kuraklık, Osmanlı’ya destan yazdırdı

  Dünyanın kayısısı Malatya’dan

  Şifa kaynağı Tuz Gölü

  Bilgisayar başında atıştırmayın


 Son Dakika Haberleri