Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad: ABD bize saldıramaz

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD’nin ülkesine saldırmayacağı yönünde matematiksel şartlarının olduğunu ve bir mühendis gibi hesaplamalar yaptığını söyledi.

İran’daki reformist Etemad Melli ve Kargozaran gazetelerinin haberine göre, Başşehir Tahran’daki akademisyenlere hitap eden Ahmedinejad, ABD başta olmak üzere Batı dünyasının, ülkesindeki nükleer gelişmeyi durdurmak için bir askerî harekatı düzenleyemeyeceğini gösteren deliller bulduğunu kaydetti. Ahmedinejad, “Ben bir mühendisim ve konuyu matematiksel olarak inceliyorum. Hesaplama ve tablolamada ustayım. Saatler boyunca yazıp çiziyorum. Farklı hipotezler yazıyorum. Bazılarını reddediyorum ve yeniden düşünüyorum. Vardığım sonuca göre Batı, İran’a problem çıkaramaz. ABD, bize saldırmaya cüret edemez. Temel aldığım ikiz delillerim var” diye konuştu.

“NÜKLEER BİLGİMİZİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ”

Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) gözetiminde hareket etmek istediklerini vurgulayan Ahmedinejad, İran’ın nükleer bilgisini birliğe bütün üye ülkelerle, dünyada ülkelerin barışı ve refahı yönünde paylaşmaya hazır olduğunu bildirdi. Ahmedinejad, dünyadaki otoriter düzenin, İran halkının ilerlemesi ve gelişmesini engellemek için her yola başvurduğunu aktardığı konuşmasında “İran halkı, bu baskılar ve engellemeler karşısında başarılı olmaktadır. Halkımız aleyhinde kararlar çıkartanlar bu kararların işe yaramadığını görerek ne yapacaklarını şaşırmışlardır” şeklinde konuştu.

/ TAHRAN

04.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, Irak’ta yalnız kalıyor

  Gordon Brown: Çekilme planlı

  Bush’tan Irak’a gizli ziyaret

  İngiltere’de erken seçim senaryoları

  Irak’ta durum hassasiyetini koruyor

  Nejad: ABD bize saldıramaz

  Lavrov: Bir daha Soğuk Savaş olmaz

  Barguti’den Hamas’a uyarı

  Taliban üssüne saldırı: 25 ölü

  K. Kore, terörü destekleyen ülkeler listesinden çıkacak

  Feliks Kasırgası şiddetini arttırdı


 Son Dakika Haberleri