Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lavrov: Bir daha Soğuk Savaş olmaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD arasında Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi bir dizi karşıtlık sistemi olmadığını söyledi. Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (MGIMO)’nde bir konuşma yapan Lavrov, bu yüzden de yeni bir Soğuk Savaş ihtimalinin olmadığını ifade etti.

Rusya’nın ABD’nin karşıtı olmadığını ve yeni bir ‘Soğuk Savaş’ın gündem dışı olduğunu kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı, “Yeni işbirliği formlarının oluşturulmasına ihtiyaç var. Özellikle ABD, AB ve Rusya arasında işbirliğinin geliştirilmesi için güzel açılımlar var. Karşılıklı caydırma için işbirliği bedava bir çözüm sağlıyor. Dünyanın bu üçlü arasındaki dengeye ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

Lavrov bununla birlikte Rusya’nın ‘kırmızı çizgi’ olarak nitelenebilecek bazı konularda hassasiyetleri olduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Avrupa’ya yerleştirilmeye çalışılan füze kalkan sistemi, NATO’nun genişlemesi, silâhsızlanma anlaşmaları ve Kosova sorunu gibi konularda Rusya’nın pazarlık yapmaya niyeti olmadığını belirtti. Lavrov bütün ülkelerin suni olarak çıkarılmaya çalışılan sorunlardan ‘açıklık ve doğruluk’ politikaları ile kurtulabileceğini kaydetti.

Rusya ile İngiltere arasında son dönemde yaşanan sıkıntılara da değinen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ülkesine karşı yürütülen ‘İngiliz entrikalarını’ üzüntü ile karşıladıklarını söyledi. Lavrov, İngiltere’nin isteyerek ya da istemeden Rusya’ya karşı el altından yürütülen bir kısım oyun ve düzenlerin içinde yer aldığını ifade etti.

/ MOSKOVA

04.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, Irak’ta yalnız kalıyor

  Gordon Brown: Çekilme planlı

  Bush’tan Irak’a gizli ziyaret

  İngiltere’de erken seçim senaryoları

  Irak’ta durum hassasiyetini koruyor

  Nejad: ABD bize saldıramaz

  Lavrov: Bir daha Soğuk Savaş olmaz

  Barguti’den Hamas’a uyarı

  Taliban üssüne saldırı: 25 ölü

  K. Kore, terörü destekleyen ülkeler listesinden çıkacak

  Feliks Kasırgası şiddetini arttırdı


 Son Dakika Haberleri