Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail kabinesi toplanıyor

İsrail’de okulların açılmasıyla birlikte Gazze Şeridi’nden sınırdaki İsrail şehri Sderot ve çevresine atılan roketlerden birinin bir kreşin bahçesine düşmesiyle gerilim artarken, İsrail güvenlik kabinesinin alınacak tedbirleri görüşmek üzere bugün toplanacağı bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne geniş çaplı bir operasyon düzenleme beklentisinin olduğu bir dönemde Konut ve İnşaat Bakanı Ze’ev Boim, “Gazze’ye ‘savunma kalkanı’ benzeri bir operasyon hazırlamalıyız” dedi.

İsrail 2002’de birçok intihar saldırısının ardından Batı Şeria’da büyük bir operasyon düzenlemiş ve bazı Filistin şehirlerinde kontrolü ele almıştı. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ülkesine resmi ziyarette bulunan Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer’i kabulünde, Sderot’ta yaşananlara dikkati çekti ve 7 roketin düştüğünü hatırlatarak, “Neredeyse çocuklarımızı öldüreceklerdi” dedi. Bunun katlanılacak bir durum olmadığını söyleyen Peres, tek sorumlu olarak Gazze Şeridi’ndeki Hamas’ı gösterdi.

OLMERT, 100 FİLİSTİNLİYİ

Bu arada, İsrail’in İbranice yayımlanan gazetelerinden Ma’ariv, Başbakan Ehud Olmert’in, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde yönetimi ele geçirmesinden sonra ilişkilerini sıklaştırdığı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a destek çıkmak ve Abbas’ın Filistinliler arasında gücünü artırmak amacıyla, bir iyi niyet jesti olarak Ramazan ayında 100 Filistinli tutukluyu daha serbest bırakabileceğini yazdı. Serbest bırakılacak Filistinli tutukluların Gazze kökenli olacakları da belirtiliyor. İsrail, Temmuz ayı içinde de çoğu El Fetih taraftarı, yaklaşık 250 tutukluyu serbest bırakmıştı.

SERBEST BIRAKABİLİR

/ KUDÜS

05.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Iraklı gruplar çıkış arayışında

  Beyaz Saray çekişmeleri kitap oldu

  Avustralyalılar da, Irak’ta Bush’u suçladı

  Kimyasal Ali’nin idamı onandı

  Talat-Papadopulos görüşmesi bugün

  Bush, Irak’ta konuştu: Başarı sürerse çekiliriz

  Blair, Mübarek ile görüştü

  Rafsancani’ye yeni görev

  K. Kore hâlâ listede

  İsrail kabinesi toplanıyor


 Son Dakika Haberleri