Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat-Papadopulos görüşmesi bugün

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 8 Temmuz 2006’daki görüşmenin ardından, bugün öğleden sonra Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos ile bir araya gelecek.

BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki Misyon Şefi Michael Möller’in ara bölgedeki evinde saat 16.00’da başlayacak zirvede iki lider açık gündemle görüşecek. Möller’in de katılımıyla yapılacak görüşmede Cumhurbaşkanı Talat’a Müsteşarı Raşit Pertev’in, Rum lider Papadopulos’a ise Diplomatik Büro Şefi Tasos Conis’in eşlik etmesi bekleniyor.

Talat ve Papadopulos, en son, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Gambari’nin adayı ziyaretinde 8 Temmuz 2006’da görüşmüştü.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Talat, Papadopulos ile yapacağı görüşme öncesinde, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Misyon Şefi Michael Möller ile zirvenin teknik detaylarını görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, düzenlediği haftalık basın brifinginde, bir soru üzerine, Möller’in Cumhurbaşkanı Talat’a kısa bir ziyarette bulunduğunu açıkladı. Erçakıca, ziyarette, bugün Möller’in evinde saat 16.00’da yapılacak Talat-Papadopulos görüşmesinin teknik detaylarının ele alındığını ve önceden yapılan çalışmanın teyit edildiğini kaydetti. Erçakıca, bugünkü görüşmenin esnek, açık bir gündemle gerçekleştirileceğini, Türk tarafının görüşmeye, kapsamlı müzakereleri başlatabilmek amacıyla gideceğini söyledi.

/ LEFKOŞA

05.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Iraklı gruplar çıkış arayışında

  Beyaz Saray çekişmeleri kitap oldu

  Avustralyalılar da, Irak’ta Bush’u suçladı

  Kimyasal Ali’nin idamı onandı

  Talat-Papadopulos görüşmesi bugün

  Bush, Irak’ta konuştu: Başarı sürerse çekiliriz

  Blair, Mübarek ile görüştü

  Rafsancani’ye yeni görev

  K. Kore hâlâ listede

  İsrail kabinesi toplanıyor


 Son Dakika Haberleri