Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tekstil sektöründe grev hazırlığı

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Nazmi Irgat, bir tekstil işçisinin ortalama brüt 774, net 550 YTL ücret aldığına işaret ederek, sektörde işçinin yapacağı en ufak fedakarlık kalmadığını belirtti.

TEKSİF ile Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası (TÜTSİS) arasında, 54 iş yerinde 20 bin işçi adına yürütülen 21. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde grev kararlarının uygulanmasına 1 haftadan az bir süre kalmasına rağmen anlaşma sağlanamadı.

Nazmi Irgat, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret zammı konusundaki taleplerini geçen dönem ki seviyede tuttuklarını, buna karşın işveren sendikasının geçen dönem yeni işe giren işçiler için 120’den 72 güne düşen ikramiyelerin tamamen ortadan kaldırılması önerisinde ısrar ettiğini söyledi. İkramiyeler konusunda atacakları bir adım olmadığını vurgulayan Irgat, ‘’Bir tekstil işçisi aylık ortalama brüt 774, net 550 YTL ücret alıyor. İşçinin yapacağı en ufak fedakarlık kalmadı. İşverenin sürekli işçilerden fedakarlık bekleyen anlayışını değiştirmesi lazım’’ dedi.

Irgat, bütün olumsuzluklara rağmen görüşmeleri masa başında bitirmek istediklerini ve son güne kadar görüşmeye açık olduklarını kaydetti.

/ ANKARA

05.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan'da fırsatçılık yapmayın

  TÜKDER: Konutmağdurları oluşturulmasın

  Sabah ve ATV satışa çıkarıldı

  Tekstil sektöründe grev hazırlığı

  3G ihalesinde dört şirket yarışacak

  TİSK: Hükümet programı olumlu

  AB’den yabancı şirketlere ‘enerji’ sınırı

  TÜBİTAK’ta grev kararı kalktı

  Kredi borçluları Temmuz’da arttı

  Doğuş Otomotiv’den 22 milyon YTL net kâr

  Doğu’daki yağışlar sevindirdi

  Tavuklar döviz yumurtluyor


 Son Dakika Haberleri