Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

CHP ile MHP birleşmelidir!

Deniz Baykal’ın yerine Gülsün İnönü Bilgehan’ı yerleştirme çabalarını keyifle izliyorum. Mustafa Sarıgül’den, Mahsun Kırmızıgül’den ve de Yılmaz Morgül’den sonuç alınamayacağı anlaşılıyor.

O olmazsa Recep Peker’in torunu var, hariciyeci, ismi de tıpatıp dedesinin ismi, benim de eski okul arkadaşım; onu da düşünsünler!... Böyle bir durumda Özdemir İnce herhalde orgazm olur.

Bu parti “asıl İnönü’yü” mezarından çıkarıp başına oturtsa gene iktidara geçemeyeceğinden, konu sıkıntısı da her gazetecinin başına gelebileceğinden, zavallılığın da dibi yok, atış serbest olsun bakalım...

Benim daha ilginç bir teklifim var: CHP ile MHP birleşsinler.

Gene iktidara gelemezler ama ancak bu şekilde “muhalefete benzer bir muhalefet” doğar.

Şunu yarın yapsalar, vallahi 99 artı 70 tam 169 eder. Gene esamisi okunmaz ama daha kalın görünür. Basın hokkabazları sevinirler.

Gelecek seçimde meclise giremeyeceği bir kere daha anlaşılacak olan DSP oylarını da katarsanız, AKP’nin oy oranına epey yaklaşırlar! (DSP çok akıllıca bir manevra çevirerek yokolma tarihini beş yıl erteledi.)

Haa, işin “ideolojik yanı” falan mı diyorsunuz?

Orada hiçbir sorun yok. İlhan Selçuk’a sorunuz. Bir “CHP-MHP koalisyonu” kurtarıcı çözüm olarak görünmüştü de, bu flörtün mes’ut bir izdivaca dönüşmesi mi size tuhaf gelecek?

Sonuçta, bunların biri aynı devlet partisinin azıcık daha alafranga, öteki azıcık daha alaturka kanadı değil midir? Böylece memurlarla Orta Anadolu eşrafı da yeniden barışmış olurlar, 1920 yılında kurulan ittifak yeniden sıkılanır. Sinan Aygün’ü de genel sekreter yaparsınız, tadından yenmez.

Sonra da hayırlısıyla Rusya’yla, Hindistan’la, Çin’le ittifak arayışlarına girilir... İran’la bile ittifak düşünülerek Atatürk’ün kemikleri sızlatılır.

Yani diyeceğim, “sağcılar MHP’ye, solcular CHP’ye oy versinler” şeklindeki dahiyane formülden de bir adım ileri gidilmiş olur. Hiç olmazsa saçmalamaya gerek kalmaz.

Seçimde gene madara olunur ama hiç olmazsa raconuyla olunur.

Hokkabazlar da artık “solcuyum” demek zorunda kalmayacaklarından, yüzleri yerden kalkar.

Bu yazı hem fikir yazısı hem de kısa oldu, içinde gırgır da var, tam üçüncü sayfalık adammışım ha!...

Akşam, 6.9.2007

Engin ARDIÇ

07.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Said Nursî Baydemir’e ne dedi?

  301, Türkiye’ye hiç yakışmıyor

  CHP ile MHP birleşmelidir!


 Son Dakika Haberleri