Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

AB desteğiyle “Küllerinden Doğmak”

AB desteğiyle, Kafkas Dernekleri Federasyonu, İstanbul Dostluk Kulübü ve TRT’nin proje ortaklığında gerçekleştirilen ve Çerkezleri anlatan ‘’Küllerinden Doğmak’’ adlı belgeselin gala gösterimi yapıldı.

Bahçeşehir Üniversitesinin Beşiktaş yerleşkesindeki gala öncesi konuşan Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Cihan Candemir, amaçlarının, Çerkez kültürünü Türkiye’de yaşanan boyutuyla Çerkez olmayanlara tanıtmak olduğunu söyledi.

Binlerce yıl önce oluşan bu kültürün bugüne kadar genetik mirasçıları tarafından taşındığını kaydeden Candemir, ancak Türkiye’de Kafkas dillerini öğreten bir enstitünün olmadığını ve bu konuda çalışmaları bulunduğunu ifade etti.

Galaya, İstanbul Dostluk Kulübü Başkanı Handan Demiröz ile san’atçı ve eski bakanlardan Ediz Hun’un da aralarında bulunduğu çok sayıda dâvetli katıldı.

Yönetmenliğini Eniz Rıza’nın üstlendiği 50 dakikalık belgesel, Çerkezlerin yoğun olarak yaşadığı Düzce, İzmit, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas ve Samsun’da 2 ayı aşkın bir çalışmayla çekildi.

AB’nin, ‘’Türkiye’de Kültürel Hakların Desteklenmesi Programı’’ çerçevesinde, ‘’Birbirimizin Zenginliğiyiz’’ projesi olarak gerçekleştirilen belgeselde, 1864 yılında sürgün edilen Çerkezlerin Anadolu’ya yerleşmeleri, ilk dönemde çektikleri sıkıntılar, günlük hayatları, insan ve akrabalık ilişkileri, kadın-erkek ilişkileri, düğün, evlilik ve benzeri toplum yapısı anlatılıyor.

07.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk Sineması kendi dilini bulabilmiş değil

  Gökmedrese, mavi çinilerine kavuşuyor

  Yeni Asya Çubuk Festivali’nde

  Altın Safran’da belgeseller yarışacak

  Şiirler “şelâle”

  AB desteğiyle “Küllerinden Doğmak”

  Opera san’atçısı Pavarotti öldü

  Türkiye ile Kore arasında ‘san’at köprüsü’

  Mevlânâ’nın sevenleri Duşanbe’de bir arada

  Sapanca’da Karakoç’a saygı


 Son Dakika Haberleri