Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

3G ihalesi Türkcell’in

“Görüntülü telefon” olarak da bilinen “Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G)” kurulmasını öngören ihale sonuçlandı. İhaleye katılan tek firma olan Turkcell, en geniş ve en yüksek frekans imkanı sağlayan A tipi lisansı kazandı.

Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) kurulmasını öngören ihale sonuçlandı. İhaleye katılan tek firma olan Turkcell, en geniş ve en yüksek frekans imkânı sağlayan A tipi lisansı kazandı. Telekomünikasyon Kurumunda gerçekleştirilen ihalede Komisyon Başkanı ve Kurum Başkan Yardımcısı Ertuğrul Karaçuha, ihalede izlenecek süreci anlattı. Karaçuha, ihaleye sadece Turkcell’in teklif verdiğini belirtti.

Evrak üzerinde yapılan incelemenin ardından Turkcell’in gerekli şartları taşıdığı belirtilerek mali teklif açıldı. A tipi lisans için tek katılımcı firma olan Turkcell KDV hariç 311 milyon Avro teklif etti. Bu lisansın asgari değeri Telekomünikasyon Kurumunca 252 milyon Avro olarak belirlenmişti. Komisyon Başkanı Karaçuha, kapalı teklif tutarının artırılması için Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’e sözlü olarak artırımda bulunmasını istedi.Ciliv bunun üzerine tekliflerini 10 milyon Avro artırarak 321 milyon Avroya yükseltti. Komisyon Başkanı’nın yeni bir artırım teklifi üzerine Ciliv, artırdıkları 10 milyon Avronun ciddî bir rakam olduğunu, tekliflerinin KDV ile birlikte 510 Milyon Dolar tutarına yaklaştığını bu nedenle yeni bir artırımda bulunmayacaklarını ifade etti.

Karaçuha, başka bir katılımcı firma olmadığı için A tipi lisansı Turkcell’in kazandığını ve Telekomünikasyon Kurulu’nun onayından sonra ihalenin kesinlik kazanacağını belirtti. Karaçuha, ayrıca B, C ve D tipi lisanslar için teklif olmadığından dolayı bu lisansların ihalesinin iptal edildiğini söyledi.

/ ANKARA

08.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  3G ihalesi Türkcell’in

  Yabancı ilgisi rekor kırdı

  Tüketicilerin bankalara borcu 8.1 milyar YTL’ye ulaştı

  Cari açık beklentisi arttı

  IMF Türkiye temsilciliğinde değişiklik

  Camsil, Mevlânâ Kültür Merkezi’ni temizliyor

  Baykan Kombi atağa kalktı


 Son Dakika Haberleri