Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TÜSİAD: Anayasa şeffaf olmalı

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ‘’Anayasa değişikliğine ilişkin sürecin, şeffaf olması ve geçmiş dönemle hesaplaşma anlayışı içinde hazırlanmaması’’ gerektiğini ifade ederek, “Ekonominin yapısal dönüşümünün sürdürülmesi için bir reform takvimi hazırlanarak kamuoyuna açıklanmalı ve ilk 6 ayda reformların tüm çalışmaları tamamlanmalı. Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz yeniden canlandırılmalı” dedi.


Uras: Askerler siyasî iradeye tâbi olsun

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, ‘’Askerî bürokrasi, sonuç itibariyle devlet memurlarıdır. Devlet memurlarının da siyasî iradeye tabi olması kaçın

Gül’den ilk atama

Boş olan YÖK üyeliğine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet’in getirilmesine ilişkin karar Resmî Gazete


  Referandumda pusulanın renkleri belli oldu

Anayasa’da değişiklik yapılmasına ilişkin 21 Ekim’de gerçekleştirilecek olan referandumda oy pusulalarının rengi belli oldu. Oy verme işleminde, filigranlı sarı renkteki zarflar ile beyaz renk üzerine ‘’Evet’’, kahverengi renk üzerine ‘’Hayır’’ ibareleri bulunan birleşik oy pusulaları ile ‘’Evet’’ veya ‘’Tercih’’ mührü kullanılacak.


  Kamu görevlilerine AB eğitimi

İstanbul Valiliği Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezince kamu görevlilerine yönelik düzenlenen AB eğitimi seminerini tamamlayanlar, sertifikalarını aldı.


  Açık öğretim lisesinde de başörtülü sınav yasak

Açık öğretim lisesi (AÖL) sınavlarına başörtülü girilemeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), AÖL sınavlarında Merkezi Sistem Sınav Yönergesi disiplin hükümlerinin uygulanacağını duyurdu. Buna göre sınavlarda bütün kız öğrencilerin ‘başı açık’ olacak.


  TSK’dan yeni yasak bölgeler

Genelkurmay Başkanlığı, 10 Eylül-10 Aralık 2007 tarihleri arasında Şırnak, Siirt ve Hakkari illerinde sınırlandırılmış bazı arazi kesimlerini ‘’geçici güvenlik bölgesi’’ ilan etti.


  Hükümet resmen güvenoyu aldı

KP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu’nun güvenoyu almasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  Toptan’ın ilk ziyareti KKTC’ye

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu’nun resmi davetlisi olarak, beraberinde bir parlamento heyetiyle 10 Eylül Pazartesi günü KKTC’ye geliyor.


  38 yıl sonra Meclisi kadınlar yönetecek

TBMM’nin 23. Dönem ikinci yasama yılı hazırlıkları kapsamında, yasama uzmanları yeni Meclis başkanvekillerini, ‘’Genel Kurulu yönetme’’ konusunda bilgilendirecek.


  Jet imam olmayın

Diyanet, müftülüklere gönderdiği genelgeyle teravih namazlarında ‘jet imam’ olunmaması uyarısında bulunurken Ankara müftüsü dokuz, İstanbul müftüsü ise kırk camide hatimli teravih kılınacağını bildirdi.


  YURTKUR müracaatlarına ek süre

YURTKUR, kredi ve burs müracaatlarını daha önce belirtilen tarihlerde yapamayan öğrencilere ek süre tanıdı.


  Milletvekillerine kırmızı plaka yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan, bazı milletvekillerinin kırmızı plakalı araç talebine ilişkin, “TBMM olarak böyle bir imkanımız yok. Şoför tahsisi imkânımız da yok. 550 tane şoför alıp istihdam etmemiz şu an imkânsız” dedi.


  Zabıtalar savunmasız

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, her yıl olduğu gibi bu yılda 04-11 Eylül tarihleri arasında ilân edilen Zabıta Haftası’nın, 181. Yıldönümünü, buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, “Zabıtalarımız kent polisi hüviyetine sahip ama savunmasız ve korumasız” dedi.


  Edison’lu kampanya

Kayseri Ticaret Odası tarafından hazırlanan “Edison Bilseydi” adlı projeyle, ev ve iş yerlerinde elektrik tasarrufu bilincinin oluşturulması hedefleniyor.


  GAP herkesin ilgi odağı

Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarından GAP, bölgede yatırım imkanlarını araştıran yerli ve yabancı heyetlerin yanı sıra turistik ziyaretler kapsamında bölgeye gelen ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu.


  İBB’ye burs başvurusu 20 Eylül’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında verilecek eğitim yardımı müracaatlarının 20 Eylül Perşembe günü başlayacağı bildirildi.


  20 yıl sonra üniversitede okuyacak

Üç çocuk annesi Şule Sema Alkoç, 20 yıl aradan sonra girdiği ÖSS sınavında kazandığı Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne kaydını yaptırdı.


  Unutulan eşyalar bugün kermeste

Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar terminalinde unutulan ve bekleme süreleri dolan 2 bin 304 parça eşya, “Bir Çocuk da Siz Okutun/Bir Kitap da Sizden” kampanyasına destek amacıyla kermesle satışa sunuldu.


  6 aydır çadırdalar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, ev kirasını karşılayamayan 10 nüfuslu Öztekin ailesi, 6 aydır çadırda yaşıyor.


  İçkiye karşı örnek karar

Konya İl Genel Meclisi, Beyşehir ve Seydişehir kaymakamlıkları tarafından ‘içkili yer’ olarak tesbit edilen bölgelerde içki satılmasına izin vermedi. İl Özel İdare Komisyonu’nun hazırladığı rapora muhalefet de destek verdi ve rapor oybirliğiyle kabul edildi.


  Sabah vakti yağmur duâsı

Genelde öğle saatlerinde yemekli yapılan yağmur duâsı, Burdur’da bu kez sabah yapıldı. Sabah namazında Burdur Ulu Camii’nde buluşan vatandaşlar, namazdan sonra yağmur için dua etti.


  Nişanda zehirlendiler

Konya’da bir nişan törenine katılan 600 davetliden yaklaşık 150’si zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurdu.


  Safranbolu’nun karaçamları yandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı iki köyde çıkan ve 70 hektar Karaçam alanında etkili olan yangınlardan biri kontrol altına alındı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri