Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül’den ilk atama

Boş olan YÖK üyeliğine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet’in getirilmesine ilişkin karar Resmî Gazete’de yayınlandı. Söylet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atadığı ilk bürokrat olma özelliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, rektör atamalarında düşük oy alan öğretim üyelerini atadığı için hükümetin eleştiri oklarına hedef olan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile benzer bir uygulamaya imza attı.

Yükseköğretim Kurulu Üyeliği’ne İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet’in getirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Söylet’in Bakanlar Kurulu’nca YÖK Üyeliği’ne yapılan seçimini önceki gün onaylamıştı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün YÖK’ün önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Fazıl Tekin’i Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atamasına ilişkin karar da Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Gül, ilk rektör atamasında sıkça eleştirilen Sezer gibi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne, aday belirleme seçiminde ikinci sırada gelen Fazıl Tekin’i rektör olarak atadı. Tekin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanıydı.

BÜYÜKANIT’I KABUL EDECEK

Bu arada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 Eylül Pazartesi günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: ‘’Sayın Cumhurbaşkanımız, 10 Eylül 2007 günü saat 14.30’da Sayın Genelkurmay Başkanını kabul edeceklerdir.

Sayın Genelkurmay Başkanının ziyaretinin amacı, Sayın Cumhurbaşkanımıza tebriklerini sunmaktır.’’

Gül’ün Çankaya’daki ilk 10 günü

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül’ün seçildiği ve göreve başladığı 28 Ağustos Salı gününden 6 Eylül Perşembe gününe kadarki 10 günlük sürede gerçekleştirdiği işlerin dökümü Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesine konuldu. Buna göre, Gül, görevdeki ilk 10 gününde gelen 4 müşterek (atama)) kararnameyi onayladı. Gül, cumhurbaşkanı tarafından yapılan atama, görevden alma ve seçimlere ilişkin 2’si önceki dönemden kalma 6 işlemden 3’ünü onayladı, birini iade etti. 2 işlemin incelemesi ise sürüyor.

/ ANKARA

08.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: Anayasa şeffaf olmalı

  Uras: Askerler siyasî iradeye tâbi olsun

  Gül’den ilk atama

  Erdoğan: Hiç kimse erişilmez olmamalı

  Referandumda pusulanın renkleri belli oldu

  Kamu görevlilerine AB eğitimi

  Açık öğretim lisesinde de başörtülü sınav yasak

  TSK’dan yeni yasak bölgeler

  Hükümet resmen güvenoyu aldı

  Toptan’ın ilk ziyareti KKTC’ye

  38 yıl sonra Meclisi kadınlar yönetecek

  Jet imam olmayın

  YURTKUR müracaatlarına ek süre

  Milletvekillerine kırmızı plaka yok

  Zabıtalar savunmasız

  Edison’lu kampanya

  GAP herkesin ilgi odağı

  İBB’ye burs başvurusu 20 Eylül’de

  20 yıl sonra üniversitede okuyacak

  Unutulan eşyalar bugün kermeste

  6 aydır çadırdalar

  İçkiye karşı örnek karar

  Sabah vakti yağmur duâsı

  Nişanda zehirlendiler

  Safranbolu’nun karaçamları yandı


 Son Dakika Haberleri