Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Jet imam olmayın

Diyanet, müftülüklere gönderdiği genelgeyle teravih namazlarında ‘jet imam’ olunmaması uyarısında bulunurken Ankara müftüsü dokuz, İstanbul müftüsü ise kırk camide hatimli teravih kılınacağını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, müftülüklere teravihlerde özellikle namaz kılma usulü ve adabına riayet edilmesi, “Jet İmam” gibi magazinel ifadelere imkân verilmemesi uyarısında bulunduklarını söyledi.

Müftülüklere Ramazan ayıyla ilgili genelge gönderdiklerini belirten Prof. Dr. İzzet Er, öncelikle oruç ibadetinin sıhhatli bir şekilde yerine getirilmesi için halkın bilgilendirilmesini istediklerini söyledi.

Genelgede, hatimli teravih namazı kılmak isteyen halkın taleplerine imkân verilmesini istediklerini anlatan Er, ayrıca müftülüklerin bölgelerindeki ihtiyaç sahibi insanlara, onları rencide etmeden yardımda bulunmaları tavsiyesinde bulunduklarını ifade etti.

İmkânlar ölçüsünde iftar programları hazırlanması hususunda da müftülüklere tavsiyede bulunduklarını belirten Er, “Çok şatafatlı iftar sofraları yerine mütevazi, fakir fukaranın daha çok yer aldığı iftar sofralarının tercih edilmesini bilhassa vurguluyoruz” diye konuştu.

Genelgede, ayrıca teravih namazı konusunda müftülükleri uyardıklarını belirten Er, “Teravihlerde özellikle namaz kılma usulü ve adabına riayet edilmesi, bilhassa her Ramazan ortaya çıkan ‘jet imam’ gibi magazinel ifadelere imkân verilmemesi uyarısında bulunduk” dedi.

ANKARA’DA 9 CAMİDE HATİMLİ TERAVİH

Başşehirde Ramazan’ı en iyi şekilde geçirmek için bir dizi programlar hazırladıklarını kaydeden Ankara Müftüsü Hakkı Özer ise programın esasını vaaz ve irşad programlarının oluşturduğunu söyledi. Özer, ayrıca cemaatin de görüşü alınarak belirlenen 9 camide hatimle teravih kılınacağını bildirdi. Bunlar Altındağ Celal Kaddani Camisi, Beypazarı Tabakhane Camisi, Çubuk Merkez Yeni Cami, Kızılcahamam Merkez Yaman Abat Camisi, Keçiören Örnek Han Cami, Polatlı Hacı Yusuf, Hacı Bahri ve Şehitli Camisi ile Sincan Andiçen Camisi.

İSTANBUL CAMİLERİNDE DE HATİMLİ TERAVİH

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da, bu yıl İstanbulluların 40’a yakın camide hatimle teravih kılma imkânına kavuşacağını bildirdi. Osmanlı’dan beri “hatimle teravih” geleneği bulunduğunu ve Ramazan’da hatim okumanın sünnet olduğunu vurgulayan Mustafa Çağrıcı, “Daha önce bu uygulama 1-2 camide yapılıyordu. Bu yıl her ilçenin merkezinde çok büyük olmayan asgarî bir camiyi bunun için ayıracağız” dedi.

Yeni oluşturulan ve aralarında üç ilahiyat fakültesi profesörü, müftüler, bir hanım vaizin de bulunduğu daimi danışma heyetiyle, bir aydır hazırlık çalışmaları yaptıklarını belirten Çağrıcı, Ramazan boyunca her ilçede gerçekleştirilecek faaliyetleri kitapçık haline getireceklerini ifade etti. Çağrıcı ayrıca, bazı camilerde kadınlara özel programlar yapacaklarını dile getirdi.

/ ANKARA

08.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: Anayasa şeffaf olmalı

  Uras: Askerler siyasî iradeye tâbi olsun

  Gül’den ilk atama

  Erdoğan: Hiç kimse erişilmez olmamalı

  Referandumda pusulanın renkleri belli oldu

  Kamu görevlilerine AB eğitimi

  Açık öğretim lisesinde de başörtülü sınav yasak

  TSK’dan yeni yasak bölgeler

  Hükümet resmen güvenoyu aldı

  Toptan’ın ilk ziyareti KKTC’ye

  38 yıl sonra Meclisi kadınlar yönetecek

  Jet imam olmayın

  YURTKUR müracaatlarına ek süre

  Milletvekillerine kırmızı plaka yok

  Zabıtalar savunmasız

  Edison’lu kampanya

  GAP herkesin ilgi odağı

  İBB’ye burs başvurusu 20 Eylül’de

  20 yıl sonra üniversitede okuyacak

  Unutulan eşyalar bugün kermeste

  6 aydır çadırdalar

  İçkiye karşı örnek karar

  Sabah vakti yağmur duâsı

  Nişanda zehirlendiler

  Safranbolu’nun karaçamları yandı


 Son Dakika Haberleri