Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomi ciddî sınavda

İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesi dünyada ekonomik şartların bozulmakta olduğu dönemde Türkiye ekonomisinin ciddî bir sınavdan geçtiğini yazdı.

Açıklanan ve bazı çevrelerce düşük bulunan yüzde 3,9’luk ikinci çeyrek büyüme rakamının, Merkez Bankasının önümüzdeki aylarda faiz oranlarını indirmesine yol açabileceği ifade edilen FT’nin Ankara mahreçli haberinde, ekonomistlerin Türk ekonomisindeki büyümenin en kısa zamanda yine eski hızını yakalamasını bekledikleri bildirildi.

Cari açık, kuraklığın etkisi ve iş çevrelerinden gelen reform programına ilişkin eleştirilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın henüz büyük ölçüde denenmemişlerden oluşan ekonomik ekibi için olumsuz gelişmeler olduğu öne sürülen haberde, Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni’nin yarın yapacağı ‘’tanışma’’ amaçlı Ankara ziyaretinin önemine işaret edildi.

Bu ziyaret öncesinde gözlerin dünyaca ünlü finans kuruluşu Merrill Lynch’in eski ekonomistlerinden Hazine’den sorumlu devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in üzerinde olacağına dikkat çekilen FT’nin haberinde, ekonomideki yavaşlama ise genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde artan politik istikrarsızlığa bağlandı.

Söz konusu gelişmelerin, şirketleri yatırım programlarını yavaşlatmaya zorladığı ve yüksek faiz yüzünden tüketimin azalmasına yol açtığına işaret edilen haberde, gelinen noktada Merkez bankasının faizleri yılın son çeyreğinde düşürebileceği kaydedildi.

/ LONDRA

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi ciddî sınavda

  Mikro reformlar gecikmesin

  İhtiyacından fazla alma, fiyatlar artmasın

  Susuzluk “afet’’ gibi zarar verdi

  Daha fazla Çin sermayesi gelebilir

  Lenovo, Kıbrıs bayileri ile bir araya geldi

  İthal keresteler yakıldı

  Dolar, kazandırdı

  Hero Baby’den organik mama


 Son Dakika Haberleri