Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Daha fazla Çin sermayesi gelebilir

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ileride Türkiye’deki enerji ve altyapı yatırımlarında daha fazla Çin sermayesi görülebileceğini belirterek, ‘’Bor ve enerjide somut projeler olacak’’ dedi.

Tüzmen, Çin’in Xiamen şehrinde ‘’11. Uluslararası Ticaret ve Yatırım Fuarı’’ çerçevesinde bulunan Türk gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye’nin, dış ticarette özellikle Çin rekabetine karşı bir takım tedbirler aldığını, ancak Çin’in pazara çok büyük fiyat farkıyla giriş imkânı bulduğunu anlatan Tüzmen, piyasa denetimi ve gözetimiyle Çin malı girişlerinin kontrol altında tutulmaya çalışıldığını anlattı.

Tüzmen, Çin Ticaret Bakanı Bo Xilai’ı, Türkiye’ye yaptığı ziyarette ‘’Türkiye’nin, Çin ile olan dış ticaret açığını sürdüremeyeceğine’’ ikna ettiklerini ifade ederek, Çinli bakanın da ‘’sizden daha fazla mal alacağız’’ sözünü tuttuğunu ve Çin’in her ay Türkiye’den bir önceki aya göre yüzde 50 daha fazla mal aldığını belirtti. Bakan Tüzmen, ‘’Böylece Türkiye tarihinde ilk kez Çin’e ihracatında 2007 yılında 1,2 milyar doları aşmış olacak’’ diye konuştu.

/ XİAMEN

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi ciddî sınavda

  Mikro reformlar gecikmesin

  İhtiyacından fazla alma, fiyatlar artmasın

  Susuzluk “afet’’ gibi zarar verdi

  Daha fazla Çin sermayesi gelebilir

  Lenovo, Kıbrıs bayileri ile bir araya geldi

  İthal keresteler yakıldı

  Dolar, kazandırdı

  Hero Baby’den organik mama


 Son Dakika Haberleri