Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İhtiyacından fazla alma, fiyatlar artmasın

Sebze meyve komisyoncuları, vatandaşı Ramazan ayının ilk günlerinde yaşanabilecek sunî fiyat artışlarına karşı uyardı.

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Yönetim Kurulu (TÜSEMKOM) Üyesi, Kayseri Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Mustafa Yücel, yaptığı açıklamada, Ramazan aylarında insanların psikolojik olarak gıda alış verişlerini artırdıklarını, bu psikolojinin sonucunda talep fazlalığı nedeniyle fiyatların sunî olarak arttığını söyledi.

Ramazan ayında, özellikle sebze-meyve satışlarının arttığına işaret eden Yücel, ‘’Ramazan ayında vatandaşın ihtiyacından fazla ürün alması, fiyatlarda sunî artışa sebep oluyor. Halen yaz mevsimini yaşadığımız ülkemizde, sebze ve meyve bol miktarda yetiştiriliyor. Sunî fiyat artışlarının yaşanmaması için vatandaşımızın ihtiyacı kadar ürün almasını istiyoruz’’ dedi. Ramazan ayının ilk günlerinde talep fazlalığı sebebiyle bu şekilde suni fiyat artışları yaşanabileceğine dikkati çeken Yücel, ancak daha sonra fiyatların normale döneceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Bunun dışında mevsimsel özellikler ve üretim miktarına bağlı olarak bazı ürünlerin fiyatının artmasını, bazılarının fiyatının ise düşmesini beklediklerini anlatan Yücel, şunları söyledi: “Yaz mevsiminin çok tüketilen meyvelerinden karpuzun üretimi halen Muş, Adıyaman, Yozgat, Konya ve Ankara gibi bölgelerde yaygın olarak yapılıyor. Havalar serinlemeye başladı. Ramazan ayında da serin havalar devam ederse karpuz talebi azalır. Bu sebeple karpuzun fiyatı ucuzlar. Kavunun ise bu yıl üretimi kuraklık sebebiyle az oldu. Bir taraftan üretim az olurken diğer taraftan serin havaların kavuna talebi artırması sonucunda kavunun fiyatı artar.

/ KAYSERİ

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi ciddî sınavda

  Mikro reformlar gecikmesin

  İhtiyacından fazla alma, fiyatlar artmasın

  Susuzluk “afet’’ gibi zarar verdi

  Daha fazla Çin sermayesi gelebilir

  Lenovo, Kıbrıs bayileri ile bir araya geldi

  İthal keresteler yakıldı

  Dolar, kazandırdı

  Hero Baby’den organik mama


 Son Dakika Haberleri