Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Namaza kılmak her Müslümanın en tabiî hakkı

Namaz Gönüllüleri Platformu’ndan yapılan açıklamada, namaz kılmanın her Müslümanın en tabiî hakkı olduğu belirtilerek “Namaz belli vakitlerde farz kılınmıştır. Keyfimize göre onu erteleyemeyiz, kazaya bırakamayız. Namaz bir hayat tarzıdır. Buna saygı gösterilmelidir” denildi.

Platform’dan yapılan açıklamada, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında, yolculuk esnasında mola verip namaz kılan ve Cuma namazlarında camilere sığmayıp dışarılara taşan insanların ibadet hakkına saygı duymak yerine bunların, bir “gösteri” ya da bir yaşam biçimini başkalarına “dayatma” şeklinde yorumlanarak sunulmasının halkın büyük tepkisine yol açtığı belirtildi. Açıklamada, yıllardan beri şehirlerarası otobüslerin çeşitli dinlenme tesislerinde ihtiyaç molası verirken yolcuların namaz kılma sürelerini de dikkate aldığı ve bundan yolcuların ve firmaların rahatsız olmadığı kaydedilerek şöyle denildi:

“Hal böyle iken, bir yolcu otobüsünün birkaç yolcunun namaz kılması için on dakika mola vermesini namaz kılanları töhmet altında bırakacak şekilde sunmak, kasıtlı ve namaz gibi kutsal bir ibadet üzerinden yanlış mesajlar vermeye yönelik bir haberciliktir. Mübarek Ramazan ayı öncesinde bir yandan dinî eserler için kupon dağıtırken bir yandan da bilgisizce ‘namazı kazaya bırakmayı’ tavsiye etmek, ‘o zaman uçakta da okyanus üzerindeyken inip namaz molası verelim’ türü yazılar yazmak namazı ve namaz konusunda duyarlı olan insanlara karşı nezaketsizliktir.” Namaz Gönüllüleri Platformu ayrıca, bu gibi yayınlar sebebiyle yaptıkları açıklamaların şuraya ya da buraya çekilmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, beyanlarını tam olarak bir kez daha tekrarladı: “Namazı ve namaz kılanları hedef alan bu tür kasıtlı haberler namaz kılanları töhmet altında bırakan çok tehlikeli bir tutumdur. Namaz kılmak her Müslümanın en tabiî hakkıdır. Namaz belli vakitlerde farz kılınmıştır. Keyfimize göre onu erteleyemeyiz, kazaya bırakamayız. Namaz bir hayat tarzıdır. Buna saygı gösterilmelidir. Namaz bir Müslüman için hayatın olmazsa olmazıdır; yemekten içmekten daha önemlidir. İmanı olan bir insanın, namaz kılınmasından ya da namaz için bir yerde durulmasından rahatsız olması düşünülemez. Bu bir dayatma değil hak aramadır. Biz bu ihtiyaca cevap veren firmaların tercih edilmesini ve bilet alırken otobüslerin molalarının namaz vakitlerine uygun olup olmadığının araştırılmasını tavsiye ediyoruz. Ayrıca bu tür kasıtlı haberler üreten gazetelere karşı demokratik tepkilerini göstermeleri yönünde halkımıza çağrıda bulunuyoruz.”

/ İSTANBUL

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe insanlık suçudur, zamanaşımına girmez

  EŞİTLİKÇİ ANAYASA

  Ankara’da bomba paniği

  Gümüşhane’de trafik faciası

  İlk teravih ilk sahur

  Sigaradan Ramazan’da kurtulun

  Çiçek: Yeni anayasa taslağı henüz netleşmedi

  YSK, oy verme saatlerini belirledi

  Gümrüklerde referandum başladı

  Erdoğan’ın hakaret dâvâsı reddedildi

  ‘Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı devlet var’

  Meclis’te odasız vekil kalmadı

  RTÜK Başkanı Akman: Bu dersler, çocuklarımızı koruyacak

  Bağcılar Ramazan’a hazır

  Çocuklar sahipsiz kalmayacak

  Namaza kılmak her Müslümanın en tabiî hakkı

  Jandarma karakoluna taciz ateşi

  Nanoteknoloji ile deterjansız hijyen

  Okulu müdür ve müdür yardımcısı boyadı

  İstanbul’da trafik kazaları: 2 ölü, 3 yaralı

  Arazözlere bilgisayardan takip

  Halk, adalet talep etmiyor

  Damacana pompasında bakteri tehdidi

  Uyku ruh sağlığının aynası

  Mevsim geçişlerinde kalbinize dikkat edin

  Osmanlı’dan günümüze Ramazan’ın ‘güllü aş’ı: Güllaç


 Son Dakika Haberleri