Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuklar sahipsiz kalmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın AB ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) desteğiyle 7 ilde yürüttüğü ve Kasım ayında tamamlanması öngörülen ‘’Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması Projesi’’, bu tarihten sonra da valiliklerce sürdürülecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışan Çocuklar Bölümü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Ordu, Erzurum, Van ve Elazığ’da Kasım 2005’te başlayan projenin, Kasım 2007’de tamamlanması planlanmıştı. Ancak bakanlık yetkililerinin, projenin bu tarihten sonra da sürdürülmesi için başta valilikler olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar nezdinde yaptıkları girişimlerden sonuç alındı. Bu girişimler sonucunda, projenin gelecek dönemde valiliklerin koordinasyonunda sürdürülmesi sağlandı.

‘’GÖZÜMÜZ ARKADA DEĞİL’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışan Çocuklar Bölümü Başkanı Murat Ayhan Başaran, yaptığı açıklamada, projeye bin 500 çocuğa ulaşma hedefiyle başladıklarını, ancak 5 bine yakın çocuğa ulaşma başarısını elde ettiklerini anlattı.

Projenin AB ve ILO tarafından örnek gösterildiğini bildiren Başaran, şunları kaydetti: ‘’Çocuk işçiliğinin en kötü biçimleri olarak tarif ettiğimiz işlerde çalışan ya da çalışma riski bulunan çocuklarımızın, eğitimlerine ve projenin yürütüldüğü illerde oluşturduğumuz merkezlere devam etmelerini sağladık. Bu merkezlerde çocukların bir yandan eğitimlerine destek olurken, bir yandan da onları drama, sinema, yüzme, yelkencilik gibi sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirdik. Bunda da büyük başarı elde ettik. Meselâ Elazığ’daki çocuklarımızdan oluşan hentbol takımı, Türkiye birinciliği kazandı. Projenin bitmesi büyük kayıp olurdu. Ama artık gözümüz arkada kalmayacak. Valilikler ve illerdeki diğer yetkililer projeye sahip çıktı.’’ Başaran, 7 merkezde toplam 21 uzman ve 50 civarında gönüllünün verdiği desteğin de süreceğini bildirdi.

PROJE KAPSAMINDA

100 BİNE YAKIN HANE TARANDI

AB’nin 5.3 milyon avroluk mali, ILO’nun ise teknik desteğiyle yürütülen ‘’Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması Projesi’’ kapsamında, projenin uygulandığı illerde bugüne kadar 99 bin 356 hane tarandı.

Tarımda, gezici ve mevsimlik işlerde, sokakta ve KOBİ’lerde çalışan 6-14 yaş grubundaki çocuklar tesbit edilerek, bu çocukların proje kapsamında oluşturulan il proje koordinasyon ofislerine devam etmeleri sağlandı. Eğitime devam edemeyen çocuklar ise aynı zamanda okula yönlendirildi. Proje ofislerinde çocukların eğitim masraflarına yardımcı olmak amacıyla önlük, çanta, kırtasiye malzemeleri gibi birçok okul eşyası yardımı dağıtıldı. Aynı zamanda çocukların kişisel bakımları için gerekli malzemeler de proje ofisleri tarafından sağlandı.

Ayrıca eğitim amaçlı verilen takviye kurslarla, çocukların hem derslerindeki eksikliklerini giderecek hem de sosyal, kültürel yönlerini geliştirecek aktiviteler gerçekleştirildi.

/ ANKARA

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe insanlık suçudur, zamanaşımına girmez

  EŞİTLİKÇİ ANAYASA

  Ankara’da bomba paniği

  Gümüşhane’de trafik faciası

  İlk teravih ilk sahur

  Sigaradan Ramazan’da kurtulun

  Çiçek: Yeni anayasa taslağı henüz netleşmedi

  YSK, oy verme saatlerini belirledi

  Gümrüklerde referandum başladı

  Erdoğan’ın hakaret dâvâsı reddedildi

  ‘Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı devlet var’

  Meclis’te odasız vekil kalmadı

  RTÜK Başkanı Akman: Bu dersler, çocuklarımızı koruyacak

  Bağcılar Ramazan’a hazır

  Çocuklar sahipsiz kalmayacak

  Namaza kılmak her Müslümanın en tabiî hakkı

  Jandarma karakoluna taciz ateşi

  Nanoteknoloji ile deterjansız hijyen

  Okulu müdür ve müdür yardımcısı boyadı

  İstanbul’da trafik kazaları: 2 ölü, 3 yaralı

  Arazözlere bilgisayardan takip

  Halk, adalet talep etmiyor

  Damacana pompasında bakteri tehdidi

  Uyku ruh sağlığının aynası

  Mevsim geçişlerinde kalbinize dikkat edin

  Osmanlı’dan günümüze Ramazan’ın ‘güllü aş’ı: Güllaç


 Son Dakika Haberleri