Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ankara’da bomba paniği

Ankara’da Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparktaki panelvan türü bir araçta patlayıcı madde bulunduğu şüphesi üzerine otopark çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sıhhiye’deki çok katlı otoparkta “patlayıcı madde yüklü’’ bir aracın bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen polis, otoparkın çevresinde bulunan Aksu Caddesi, Tuna Caddesi ve Marmara Sokağı’nı yaya ve araç trafiğine tamamen kapattı.

Polis ses yayın aracından, otoparkta şüpheli bir durum olduğu belirtilerek, ‘’Otopark civarına geçiş yapmayın. Güvenliğiniz için bölgeden uzaklaşın’’ anonsları yapıldı. Vatandaşlar, güvenlik şeridiyle kordon altına alınan bölgeden ayrılmaları konusunda polis tarafından ikaz edildi. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri patlayıcı detektör köpekleriyle şüpheli aracı inceledi. Bomba imha ekipleri araç üzerinde çalışmalarına devam ederken, bölgeye tedbir amaçlı olarak itfaiye ve 112 Hazır Acil ekipleri çağrıldı. Aracın otoparkın ikinci katında olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, yaptığı açıklamada ‘’otoparkta şüpheli araç bulunduğu ihbarı üzerine’’ gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Emniyet yetkilileri, ABD’ye yönelik 11 Eylül saldırılarının yıldönümü olması dolayısıyla şehirde birçok tedbir alındığını hatırlatarak, olayın da bu kapsamda soruşturulduğunu kaydettiler. Emniyetin titiz çalışması sonrasında Ankara’da büyük paniğe sebep olan bomba yüklü araç etkisiz hale getirildi. Araçta yapılan incelemede 300 kilogram TNT Sodyum Nitrat patlayıcı ele geçirildi. Ankara’da şu ana kadar ele geçirilen en yüksek miktardaki patlayıcı uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi.

Araçta bulunan patlayıcı maddenin düzeneği yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucunda etkisiz hale getirildi.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, olay yerinde bekleyen gazetecilerin yanına gelerek, bomba ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi. Yılmaz, bomba ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı’nda gerekli incelemelerin yapıldığını belirterek, bombaya ilişkin kesin sonuçların bu incelemenin tamamlanmasının ardından Ankara Valiliği tarafından açıklanacağını kaydetti.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparka bırakılmış 06 VMP 11 plakalı, mavi renkli bir araç içerisinde patlayıcı madde bulunduğu tesbit edildi. Yapılan sorgulama sonucunda aracın plakasının çalıntı olduğu belirlenirken, söz konusu plakanın gerçekte ait olduğu aracın sahibinin polise ‘’çalıntı ihbarında’’ bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, Ziya Gökalp Caddesi 16 no’lu bina önünde şüpheli bir çanta bulunduğu ihbarını alan polis, söz konusu yerde de güvenlik tedbiri aldı. Bomba imha ekiplerinin incelediği çanta, fünye ile patlatıldı. Çantadan giyim eşyası çıktığı öğrenildi.

Ankara Valisi Kemal Önal, Sıhhiye pazarı yanındaki çok katlı otoparktaki bomba yüklü aracın detektör köpeklerin tepki vermesi üzerine tesbit edildiğini belirterek, sahte plakalı, ‘’Vito’’ tabir edilen araç üzerindeki çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Vali Önal, ‘’Ankara polisinin başarılı ve titiz çalışması, muhtemel bir felâketi önlemiştir’’ dedi.

Olay yerine gelen Ankara Valisi Önal, konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 ve 12 Eylül’ün hassas günler olduğunu, bu sebeple bu günler öncesinde polisin il genelinde yaygın güvenlik tedbirleri aldığını, bu faaliyetlere uzman ekipler ve detektör köpeklerin katıldığını belirtti.

“CİVARDAKİ EVLER BOŞALTILDI’’

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Önal, ‘’Araç, polisin 11 Eylül nedeniyle daha önceden alarma geçmesi nedeniyle bulundu değil mi?’’ şeklindeki sorusu üzerine, bu tip çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti. Belli günlerde bu çalışmaların yoğunlaştığını ifade eden Önal, ‘’Dün akşam da daha önceden planladığımız şekilde çok geniş bir alanda arama faaliyetlerimizi sürdürüyorduk’’ dedi. Önal, çalışmalarda elektronik cihazlarla bomba ve uyuşturucuya duyarlı köpeklerin kullanıldığını anlatarak, bu olayda da aracı detektör köpeğin bulduğunu yineledi.

Bir soru üzerine Kemal Önal, aracın bulunmasından sonra, gerekli önlemlerin alınarak, civardaki evlerin boşaltıldığını bildirdi. Otopark çevresindeki yolların trafiğe kapatıldığını anlatan Önal, şehir trafiğinde herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

Kemal Önal, şüphelenilen bir grup olup olmadığının sorulması üzerine, bunu söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

/ ANKARA

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe insanlık suçudur, zamanaşımına girmez

  EŞİTLİKÇİ ANAYASA

  Ankara’da bomba paniği

  Gümüşhane’de trafik faciası

  İlk teravih ilk sahur

  Sigaradan Ramazan’da kurtulun

  Çiçek: Yeni anayasa taslağı henüz netleşmedi

  YSK, oy verme saatlerini belirledi

  Gümrüklerde referandum başladı

  Erdoğan’ın hakaret dâvâsı reddedildi

  ‘Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı devlet var’

  Meclis’te odasız vekil kalmadı

  RTÜK Başkanı Akman: Bu dersler, çocuklarımızı koruyacak

  Bağcılar Ramazan’a hazır

  Çocuklar sahipsiz kalmayacak

  Namaza kılmak her Müslümanın en tabiî hakkı

  Jandarma karakoluna taciz ateşi

  Nanoteknoloji ile deterjansız hijyen

  Okulu müdür ve müdür yardımcısı boyadı

  İstanbul’da trafik kazaları: 2 ölü, 3 yaralı

  Arazözlere bilgisayardan takip

  Halk, adalet talep etmiyor

  Damacana pompasında bakteri tehdidi

  Uyku ruh sağlığının aynası

  Mevsim geçişlerinde kalbinize dikkat edin

  Osmanlı’dan günümüze Ramazan’ın ‘güllü aş’ı: Güllaç


 Son Dakika Haberleri