Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Darbe günlüğü hükümetin elinde

Kapatılan Nokta dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş’ün avukatı Ümit Kardaş, ‘Darbe Günlükleri’yle ilgili dâvânın ilk duruşmasında, “hükümetin elinde olduğu anlaşılan günlüklerin Başbakanlıktan istenmesini” talep etti. Kardaş ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ün şahit olarak dinlenmesini istedi.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen darbe günlükleri ile ilgili haberi yayınlaması nedeniyle Nokta Dergisi eski Genel Yayın Müdürü Alper Görmüş hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Dün görülen ilk duruşmanın ardından dava, ertelendi.

Kapatılan Nokta Dergisi eski Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş hakkında, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen darbe günlüklerini yayınlaması nedeniyle açılan davanın görülmesine bugün Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Davaya, Alper Görmüş, mesai arkadaşları, avukatları ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in avukatı Dinçer Eskiyerli katıldı.

Mahkeme heyeti, askeri savcılığın derbe iddiaları ile ilgili Genelkurmay’a gönderdiği belgeler hakkında yaptığı çalışmaların ve darbe günlüklerinin bir kopyasının da Başbakanlık’ta olduğu iddiasının araştırılması için duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alper Görmüş, yaptığı haber ile Silahlı Kuvvetler’e hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Tamamı 3 bin sayfadan oluştuğu iddia edilen darbe günlüklerinden çok küçük bir kısmını yayınlandığını belirten Görmüş, “Kötü bir niyetim olsaydı, özel ve kişisel nitelikli, siyasal bağlantılı başkaca bölümlere de yer verirdim. Ama vermedik.” şeklinde konuştu.

Kapatılan Nokta Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, hakkında açılan ‘Darbe Günlükleri’yle ilgili davanın ilk duruşması Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya sanık olarak katılan Alper Görmüş, mahkemeden, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün tanık olarak dinlenmesini talep etti.

/ İSTANBUL

20.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risale-i Nur dâvâsı AİHM'e gidiyor

  Soruları cevapsız bıraktı

  Hatipoğlu: Yine aynı seremoni

  YÖK tamamen kaldırılmalı

  Darbe günlüğü hükümetin elinde

  Erdoğan: Başörtüsü yasağı sivil anayasa ile çözülmeli

  Rahip: Ramazan bizi birbirimize bağlıyor

  Fakirin Ramazan sofrası

  Gül: Herkes farklılıkları hazmedecek

  Büyükelçi Ertay: Türkiye için nükleer enerji önemli bir seçenek

  Burns: Bizim için PKK terörist bir örgüttür

  Karakola terörist saldırısı

  New York Times: Irak'ta PKK'ya karşı askerî seçenek açık

  Vatandaş izin vermedi proje iptal edilecek

  Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hayata geçiyor

  Gazilerden şehitlere duâ


 Son Dakika Haberleri