Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Herkes farklılıkları hazmedecek

Türkiye’nin en öncelikli projesinin AB üyeliği olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye’de herkes farklılıkları hazmedecek. Herkes birbirinin farklılığına saygı göstermek zorunda, beraber yaşamak bu zaten” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘’AB’ye katılım müzakeresi noktasına gelen Türkiye’de hala korku duyuluyorsa ondan şüphe etmeye başlarım’’ dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna akşam yemeği ve resepsiyon verdi. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan Abdullah Gül, Türkiye’nin başta AB üyeliği olmak üzere önemli projeleri bulunduğunu belirterek, bu konuların çözümü ve Türkiye’nin enerjisini pozitif yönde kullanması için görev yürüteceğini kaydetti.

Gül, bir gazetecinin ‘’Büyük meseleler diyorsunuz ama sanki sürekli sizden ve Hükümet’ten garanti ister gibi yorumlar var. Hatta darbe yorumları var...’’ sözlerine ‘’Onlara açıkçası pirim vermem. Türkiye’ye büyük haksızlıktır’’ karşılığını verdi.

Türkiye’nin en öncelikli projesinin AB üyeliği olduğunu yineleyen Gül, ‘’Türkiye’yi AB yapısı içine koyduktan sonra, AB üyesi ülkede bu tür kaygılar olacaksa, bunu başka şekilde izah etmek gerekir... Ben, Türkiye’nin ufkunu, gittiği yeri söylüyorum. Türkiye’de herkes farklılıkları hazmedecek. Herkes birbirinin farklılığına saygı göstermek zorunda, beraber yaşamak bu zaten’’ diye konuştu.

Gül, ‘’Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı’nın yetkileri kısıtlanacak gibi gözüküyor. Söylediklerinizle, bu çelişmiyor mu?’’ şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

‘’Hayır. Birisini tayin etmek, birisini bir yere koymak... Cumhurbaşkanı’nın en önemli faaliyetlerini bunlar olarak görürseniz, o profesörü mü, bunu mu rektör yapacak diye bakarsanız, Cumhurbaşkanlığı makamının görevini daraltmış oluruz, vizyon noksanlığı budur. Büyük meselelerle uğraşabilecek, enerjisini buna koyabilecek bir tarz ortaya koyarsanız, Türkiye’ye en büyük katkı burada olur.’’

DENKTAŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Gül, KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile görüştü. Denktaş, Cumhurbaşkanı Gül’ü Lefkoşa’daki çalışma ofisinin girişinde karşıladı. Denktaş ve Gül, ofise kol kola girdiler. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin başında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

BOĞAZ ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC’de Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, Şehitlik Anıtı’na, üzerinde ‘’Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’’ yazan çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk ve KKTC bayrakları göndere çekildi. Cumhurbaşkanı Gül, Şehitlik Özel Defteri’ni de imzaladı. Gül, deftere şunları yazdı:’’Aziz şehitlerimiz. Kahraman Kıbrıs Türk halkının kutsal davası uğruna canınızı korkusuzca feda ederek, mukaddes şehadet mertebesine eriştiniz. Kıbrıs Türkü’nün bağımsız olarak yaşayabilmesi için yaptığınız fedakarlıklar asla unutulmayacak, daima minnet ve şükranla anılacaktır. Manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhlarınız şad olsun.’’

Boğaz Şehitliği’nde 18’i subay, 14’ü astsubay olmak üzere toplam 326 şehit mezarı bulunuyor. GÜL-TALAT ORTAK BASIN TOPLANTISI Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘’Kıbrıs’a ve Güney Kıbrıs’a barış getirdiğini’’ kaydederek, ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri Ada’da barışın sembolüdür. Bunun ötesinde herhangi bir niyetimiz yoktur’’ dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile düzenlenen ortak basın toplantısının ardından soruları cevaplayan Gül, barışçı çabalarının dünyadan gerekli destek alıp almadığı yönündeki soru üzerine Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’nin barışçıl duygularını ispatladığını söyledi. Bu durumu artık dünyanın bildiğini ifade eden Gül şunları kaydetti: “Bu bize çok büyük kazanımlar getirdi ama hala yapılması gerekenler var, verilen sözler tutulmalı. KKTC ve Türkiye’nin bu yöndeki beklentisi devam etmektedir. Önümüzdeki pürüzler kaldırılırsa Doğu Akdeniz’deki işbirliği potansiyeli gerçekleştirilebilir. Bu da kapsamlı çözümden geçmektedir.’’ Gül, ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri Ada’ya geldiğinde o gün Ada’da neler olduğu hatırlanırsa, bugünkü Cumhurbaşkanı (Papadopulos) bile Ada’dan kaçmak durumunda kalmıştı’’ dedi. Papadopulos’un sözlerinin ‘’yersiz suçlamalar’’ olduğunu ifade eden Gül, ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri Ada’da barışın sembolüdür. Bunun ötesinde herhangi bir niyetimiz yoktur’’ diye konuştu.

/ LEFKOŞA

20.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risale-i Nur dâvâsı AİHM'e gidiyor

  Soruları cevapsız bıraktı

  Hatipoğlu: Yine aynı seremoni

  YÖK tamamen kaldırılmalı

  Darbe günlüğü hükümetin elinde

  Erdoğan: Başörtüsü yasağı sivil anayasa ile çözülmeli

  Rahip: Ramazan bizi birbirimize bağlıyor

  Fakirin Ramazan sofrası

  Gül: Herkes farklılıkları hazmedecek

  Büyükelçi Ertay: Türkiye için nükleer enerji önemli bir seçenek

  Burns: Bizim için PKK terörist bir örgüttür

  Karakola terörist saldırısı

  New York Times: Irak'ta PKK'ya karşı askerî seçenek açık

  Vatandaş izin vermedi proje iptal edilecek

  Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hayata geçiyor

  Gazilerden şehitlere duâ


 Son Dakika Haberleri