Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Soruları cevapsız bıraktı

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in, 21 Ekim referandumu yapılıncaya kadar anayasa çalışmalarına ara verilmesini isteyen ve türban yasağının kaldırılamayacağını savunan bildiriyi okumasından ve rektörlerce alkışlanmasından sonra, gazetecilerin bilhassa başörtüsü yasağını sorgulayan sualleri karşısında bunaldığı ve soruların çoğunu cevapsız bıraktığı görüldü. Rektörlerin çıkışı, anayasa ve başörtüsü bahanesiyle yeni bir gerilim çıkarma çabasının ifadesi olarak yorumlandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, AKP’nin hazırlattığı anayasa değişliği taslağının katılımcı demokratik yollara başvurularak tamamlanacağı vaatlerinin inandırıcılıktan uzak olduğunu savunarak, ‘’Anayasa değişikliği girişimine bir an önce ara verilerek, 21 Ekim 2007 günü yapılacak olan halk oylaması ve devamında öngörülen 11. cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili hukuki belirsizliğin de açıklığa kavuşturulmasından sonra siyasi partilerin katılımıyla yeni bir sürecin başlatılması isabetli olacaktır’’ dedi.

Rektörler Komitesi, Teziç’in başkanlığında YÖK binasında toplandı. Teziç, toplantının ardından, hazırlanan açıklamayı düzenlenen basın toplantısında okudu.

Teziç, üniversitelerde devam eden başörtüsü yasağının mevcut şartlarda kaldırılamayacağını savunarak şöyle devam etti: ‘’Bilindiği gibi yükseköğretim kurumlarında uygulanmakta olan türban yasağı, yüksek mahkemelerin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarıyla oluşan bir hukuki durumdur. Bu hukuki durum ortaya çıkarken, Türk yüksek mahkemelerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile Atatürk ilke ve devrimleriyle oluşturduğu laik tanımı ve yorumu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından Avrupa norm ve değerleriyle de uyumlu bulunmuştur. Bu nedenle Rektörler Komitesi Anayasa’da kılık kıyafet serbestliğini öngörecek bir düzenleme yapılmasının hukuken mümkün olamayacağını bir kez daha kamuoyuna hatırlatmak sorumluluğunu duymaktadır.’’

/ ANKARA

20.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risale-i Nur dâvâsı AİHM'e gidiyor

  Soruları cevapsız bıraktı

  Hatipoğlu: Yine aynı seremoni

  YÖK tamamen kaldırılmalı

  Darbe günlüğü hükümetin elinde

  Erdoğan: Başörtüsü yasağı sivil anayasa ile çözülmeli

  Rahip: Ramazan bizi birbirimize bağlıyor

  Fakirin Ramazan sofrası

  Gül: Herkes farklılıkları hazmedecek

  Büyükelçi Ertay: Türkiye için nükleer enerji önemli bir seçenek

  Burns: Bizim için PKK terörist bir örgüttür

  Karakola terörist saldırısı

  New York Times: Irak'ta PKK'ya karşı askerî seçenek açık

  Vatandaş izin vermedi proje iptal edilecek

  Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hayata geçiyor

  Gazilerden şehitlere duâ


 Son Dakika Haberleri