Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Elektriğe zam gündemde

Elektrik fiyatlarına yapılacak muhtemel zammın oranı, bugün ilgili bürokratların yapacağı toplantıda belirlenecek ve öneri olarak Bakanlar Kuruluna sunulacak.

Önceki gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ev sahipliğinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile ilgili bürokratların katılımıyla yapılan “Enerji Zirvesinin” ardından, bugün tekrar teknik düzeyde bir toplantı yapılmasına karar verildi.

Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Vekili Selahattin Çimen başkanlığında, Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Müsteşarlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ve enerji bürokratları, bugün tekrar bir araya gelecekler.

Toplantıda, TEDAŞ’ın 2008’i zarar etmeden kapatabilmesi için, elektrik birim fiyatlarına “ne kadar zam yapılacağı” değerlendirilecek ve mevzuat açısından neler yapılabileceği tartışılacak. Toplantıda, yapılacak zammın önümüzdeki Ekim ayı mı, yoksa 2008 Ocak ayından itibaren mi başlayacağı konusunda da görüş alış verişinde bulunulacak. Toplantıda, elektrik tüketiminde belli miktarı aşan abonelere ‘yüzde 50 zamlı’ fiyat uygulanması teklifi de değerlendirilecek.

/ ANKARA

21.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD hapşırdı, ihracatçı zatürre oldu

  Elektrikte kriz kapıda

  Elektriğe zam gündemde

  Tüzmen: Irak’la bir sıkıntımız kalmadı

  İş dünyası ASKON'un iftarında buluştu

  Van, en şanssız illerden biri

  En gelişmiş arıtma sistemi Çorlu’da

  ‘İbrahim Kefeli’den ilk mağaza


 Son Dakika Haberleri