Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüzmen: Irak’la bir sıkıntımız kalmadı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Irak ile ilgili geçmişte bir takım sıkıntıların yaşandığını ancak, bunların günümüzde söz konusu bile olmadığını ve önümüzdeki günlerde Habur Sınır Kapısının hizmete açılacağını belirterek, iş adamlarının Irak’a yatırım yapmasını önerdi.

Özellikle iş adamlarının yaşadıkları sıkıntıları giderme konusunun üzerinde hassasiyetle durduklarını anlatan Bakan Tüzmen, geçmiş dönemlerde Irak’ta bir takım sıkıntılar yaşandığını ancak, günümüzde bunların söz konusu bile olmadığını vurguladı.

Habur Sınır Kapısının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yapılan çalışmalar neticesinde Yap-İşlet-Devret modeliyle modernizasyonunun tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını bildiren Tüzmen, ‘’Şu anda Türkiye’nin Irak’a yaptığı ihracat ve ithalatta herhangi bir aksamadan söz edilemez. Habur Sınır Kapısı son derece önemli bir kapı. Burada yapılan giriş çıkışlarda da Irak’taki savaş öncesi rakamlarına ulaşılmıştır. Dolayısıyla orada herhangi bir sıkıntı yok’’ dedi. Tüzmen, Türk iş adamlarının Irak’ta ciddi yatırımlar yaparak, miktarın 4 milyar dolara yaklaştığını ve bunun daha da artacağını kaydetti. İş adamlarının ‘’imza’’ olarak adlandırdıkları bürokratik engellerin de yüzlerce imzadan 19 imzaya indiğini belirten Tüzmen, geçen yıl 20 miyar dolar olan yabancı sermaye girişinin 2007’de 30 milyar dolara doğru gittiğini belirterek, “Demek ki Türkiye’de bürokrasi azalıyor ve güven artıyor ki, bu yatırımcılar ülkemize geliyor” diye konuştu.

/ MERSİN

21.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD hapşırdı, ihracatçı zatürre oldu

  Elektrikte kriz kapıda

  Elektriğe zam gündemde

  Tüzmen: Irak’la bir sıkıntımız kalmadı

  İş dünyası ASKON'un iftarında buluştu

  Van, en şanssız illerden biri

  En gelişmiş arıtma sistemi Çorlu’da

  ‘İbrahim Kefeli’den ilk mağaza


 Son Dakika Haberleri