Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

En gelişmiş arıtma sistemi Çorlu’da

Dünya deri sektöründe bir benzeri daha olmayan arıtma tesisi ile Türkiye’ye örnek olan Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi, atıklara sıfır tolerans uygulayarak daha önce çöpe gönderilen deri parçalarından biodiesel, kozmetik ve sabun üretiyor.

Türkiye’deki deri üretiminin yüzde 37’sini gerçekleştirerek 1 milyar dolarlık ihracata imza atan Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’nin en büyük çevre yatırımlarından birini hayata geçirdi.

Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) düzenlediği basın toplantısında üretim, ihracat ve arıtma tesisi hakkında bilgi verdi. Türk deri sektörünün dünya liginde liderliğe oynadığını vurgulayan Güneş, bu nedenle Avrupa Birliği standartlarında üretim yapmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Güneş, dünyadaki en gelişmiş teknoloji ve ekipman ile 12 milyon dolara inşa edilen ancak bugünkü değeri 30 milyon dolar olan Çorlu Deri OSB Atıksu Arıtma Tesisinin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurguladı.

21.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD hapşırdı, ihracatçı zatürre oldu

  Elektrikte kriz kapıda

  Elektriğe zam gündemde

  Tüzmen: Irak’la bir sıkıntımız kalmadı

  İş dünyası ASKON'un iftarında buluştu

  Van, en şanssız illerden biri

  En gelişmiş arıtma sistemi Çorlu’da

  ‘İbrahim Kefeli’den ilk mağaza


 Son Dakika Haberleri