Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avro’da Trakya ayıbı

Yeni piyasaya sürülen madeni 1 ve 2 Avro’lar üzerinde yer alan Avrupa haritasında, Trakya bölgesinin, AB ülkeleri maliye bakanlarının aldığı ortak kararla silindiği bildirildi.

’Financial Times Deutschland’’ gazetesi, “yeni piyasaya sürülen madeni Avro’lar üzerinde 27 AB ülkesinin yanı sıra Beyaz Rusya, Ukrayna ve Rusya’nın bir kısmının gösterilmesine rağmen, Türkiye’nin coğrafi olarak da Avrupa’ya ait olan Trakya bölgesinin silindiğini” yazdı.

“Türkiye ile AB üyelik müzakereleri sürdürüldüğü için AB Komisyonu’nun Avro’lar üzerinde Trakya bölgesinin de gösterilmesini önermesine rağmen, AB ülkeleri maliye bakanlarının 7 Haziran 2005 tarihinde aldıkları ortak kararla Trakya bölgesinin Avro haritasından silindiği” belirtildi.

“Türkiye karşıtı Nicolas Sarkozy’nin Fransa Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Türkiye’nin üyelik şansının sıfıra doğru düştüğü” yorumu da yapılan haberde, “Trakya bölgesinin Avro haritasından silinmesini, bu durumu protesto eden İtalyan parlamenterler Marco Cappato ve Marco Pannella tarafından açığa çıkartıldığı” ifade edildi. “Avrupa Parlamentosu üyesi İtalyan parlamenterlerin, Avro haritası üzerinde Ukrayna ve Rusya gibi demokratik olmayan ülkelerin gösterilmesini, buna karşın demokratik bir ülke olan Türkiye’nin gösterilmemesini eleştirdikleri” kaydedildi. “Buna rağmen AB Komisyonu ve maliye bakanlarının silmenin zevkine vardıkları” yorumu yapılan haberde, “Kıbrıs adasının da haritada çok doğuda kaldığı için 500 km kadar batıya kaydırıldığı” belirtildi.

/ BERLİN

26.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Avro’da Trakya ayıbı

  İsrail’e saldırmayacağız

  Eliezer: Abbas'tan sonra Barguti gelecek

  Myanmar’da askerî rejim çatırdıyor

  Lübnan’da seçim 23 Ekim’de

  Irak ve Afganistan’da bilanço ağır


 Son Dakika Haberleri