Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’e saldırmayacağız

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran’ın, İsrail veya bir başka ülkeye saldırma niyetinin olmadığını, ABD’nin de İran ile savaşa hazırlandığını düşünmediğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurulu toplantıları için geldiği New York’taki ilk açıklamalarında, İsrail’i işgalci olmakla ve ırkçılıkla suçladı.

New York ziyaretinin başında Siyonizm karşıtı bir Yahudi grubun önde gelen isimleriyle görüşen Ahmedinejad, Washington’daki Ulusal Basın Kulübüyle video konferans aracılığıyla basın toplantısı düzenledi. Ahmedinejad, ‘’İsrail rejimini, işgal ve ırkçılık üzerine kurulduğu için tanımıyoruz’’ dedi ve Suriye ile Lübnan’ı işaret ederek, İsrail’in sürekli olarak komşularına saldırdığını söyledi. İran Cumhurbaşkanı, ‘’İsrail, insanları öldürüyor, insanları evlerinden sürüyor’’ diye konuştu. ABD’ye yönelik eleştirilerde de bulunan Ahmedinejad, Washington’ın dünyayı yönetmeye çalışma biçimine karşı olduklarını, bu yöntemin yanlış olduğunu düşündüklerini belirterek, ABD’nin yönteminin savaşa, ayrımcılığa ve kan dökülmesine yol açtığını söyledi.

Bu arada, Columbia Üniversitesi’nin Dünya Liderleri Forumu için Ahmedinejad’ı konuşma yapmak amacıyla davet etmesi tepkilere sebep oldu. New York Daily News gazetesi, Ahmedinejad’ın New York’a gelişini baş sayfada ‘’Kötü (şer) adam indi’’ başlığıyla duyurdu. Tepkilerin sebebi olarak da ‘’Nazilerin, Yahudi soykırımını inkâr eden ve ABD’nin terörizmi desteklemekle suçladığı kişinin, ülkenin en saygın üniversitelerinden birinde kürsüye çıkarılmaması gerektiği’’ görüşleri gösterildi.

“İsrail’e saldırma niyetimiz yok”

Ahmedinejad, İran’ın, İsrail veya bir başka ülkeye saldırma niyetinin olmadığını, ABD’nin de İran ile savaşa hazırlandığını düşünmediğini söyledi. BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan Ahmedinejad, AP’ye verdiği özel demeçte, ‘’İran herhangi bir ülkeye saldıracak değil. İran her zaman savunma politikası izlemiştir, saldırı politikası izlememiştir ve hiç bir zaman, topraklarını genişletme isteği olmamıştır’’ dedi.

/ NEW YORK

26.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Avro’da Trakya ayıbı

  İsrail’e saldırmayacağız

  Eliezer: Abbas'tan sonra Barguti gelecek

  Myanmar’da askerî rejim çatırdıyor

  Lübnan’da seçim 23 Ekim’de

  Irak ve Afganistan’da bilanço ağır


 Son Dakika Haberleri