Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çay ve fındığa alternatif

Nuhoğlu Vakfı, Karadeniz Bölgesindeki çay ve fındığa bağımlı kalan tarımı canlandırmak, ekilebilir alanları değerlendirmek ve çiftçiye ekonomik katkı sağlamak amacıyla 200 bin YTL harcayarak, 46 çeşit üzümsü fidanın yer aldığı örnek bahçe kurdu.

Eski Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı ve Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun bağışladığı Trabzon’un Hayrat ilçesi Çamlıtepe Mahallesi Anismeşesi mevkisindeki arazide 2006 yılı Ocak ayında oluşturulan bahçeye çoğu yurt dışından ithal edilen 46 çeşit üzümsü meyve fidanı dikildi.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ali İslam, 2003 yılında Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ilki gerçekleştirilen Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu’nun ardından Nuhoğlu Vakfı yöneticilerinin kendileriyle temasa geçmesiyle, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına hizmet etmek amacıyla Hayrat Örnek Üzümsü Meyveler Bahçesi’nin tesis edildiğini söyledi.

Bölgede hakim olarak çay ve fındık yetiştirildiğini, ancak bu hakim üretim şeklinin verim düşüklüğünü de beraberinde getirdiğini ifade eden İslam, şöyle devam etti: ‘’Çay ve fındık bizim milli ürünlerimiz. Üreticilerimiz onlardan vazgeçemez. Ancak biz bölgemizde üzümsü meyveleri oldukça önemsiyoruz. Üreticinin sosyo-ekonomik seviyesini daha da artırmak için ürün çeşitliliğini artırmak zorundayız. Ekonomik bir işletme hiçbir zaman tek bir ürün üzerine kurulamaz. Mutlaka birden fazla ürünle bahçe tesis etmek gerekir.’’

/ TRABZON

26.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İhracatçının döviz ve faiz isyanı

  Çay ve fındığa alternatif

  ‘En ucuz’ market açıldı

  2008’de 120 fuara katılacağız

  Türkiye-Japonya İş Forumu

  Tütün yerine zeytin

  Deprem ve yangın sigortası yaptırmıyoruz

  İşadamları vize kolaylığı istiyor

  Yeni nesil termâl silâh

  Yerli muzda hedef büyüdü


 Son Dakika Haberleri