Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BM’de diplomasi atağı

62. Dönem BM Genel Kurulu toplantılarının açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dış İşleri Bakanı Ali Babacan toplantıya katılan yabancı devlet adamlarıyla görüşüp ülkeler arası ilişkileri ele aldılar.

BM Genel Merkezindeki toplantılar, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un konuşmasıyla açıldı. Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı toplantıların açılışında, ABD Başkanı George W. Bush da bir konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada İtalya Başbakanı Romano Prodi ile görüştü. Prodi, Erdoğan’la BM’de yaptığı toplantıda ‘’Türkiye’ye AB konusunda verdikleri desteği tekrarladıkları’’ söyledi.

Prodi, görüşmenin ardından Türk gazetecilerin soruları üzerine, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’nin ikna edilmesi zor bir adam olduğunu ifade etti. bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la önceki gün BM’deki görüşmesinde Ekim ayında Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’i Türkiye’ye göndermeyi düşündüğünü söylediği öğrenildi. Erdoğan-Sarkozy görüşmesinin verimli ve içerikli bir görüşme olduğu belirtildi.

VELEZ İLE GÖRÜŞME

Erdoğan’ın Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe Velez ile yaptığı görüşmede ise ekonomik alandaki işbirliği ile uluslararası terörle mücadele konuları ele alındı.

İki ülke arasındaki ticaret haciminin nasıl artırılacağı konusu üzerinde de durulan görüşmede, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının çalışmaları hakkında bilgi verilirken Kolombiya’da petrol arama çalışmaları ele alındı.

MERKEL ERDOĞAN’I DÂVET ETTİ

Başbakan Erdoğan Almanya Başbakanı Angela Merkel’le bir araya geldi. Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel ile BM Genel Merkezindeki görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmede ikili ilişkiler, Türkiye’nin AB müzakere süreci ve Almanya’daki Türk vatandaşlarının entegrasyonu konularının ele alındığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Erdoğan’ı Almanya’ya davet etti.

JANSA VE CAFER İLE AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan, Slovenya Başbakanı Janez Jansa ve Komorlar Devlet Başkanı Ahmet Bin Sait Cafer ile ayrı ayrı görüştü. Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde önce Slovenya Başbakanı Jansa ile görüştü. Görüşmede AB süreci ele alındı. Erdoğan, Slovenya Başbakanını 21-22 Kasımda Türkiye’ye davet etti. Başbakan Erdoğan, daha sonra Komorlar Devlet Başkanı Cafer ile de görüştü.

LİVNİ’DEN KAÇAMAK CEVAP

Başbakan Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tzipi Livni’yi kabul etti. Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde (BM) gerçekleşen kabulde, İsrail-Filistin süreci ve yakıt tankları ile İsrail-Suriye gerginliğinin ele alındığı öğrenildi. Livni, yakıt tankları konusunu araştırdıklarını gelişmeler hakkında Türkiye’ye bilgi verileceğini söyledi.

Livni kabulde, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Başkanı Mahmud Abbas görüşmesi konusunda Erdoğan’a bilgi verdi. Başbakan Erdoğan da, İsrail-Suriye gerginliğinde tarafların çatışmadan kaçınması gerektiğini söyledi. Kabulde, Erdoğan barışın derhal tesis edilmesi gerektiğini ifade ederken, Livni de hem Filistin-İsrail hem de İsrail-Suriye gerginliği konusunda Erdoğan’a bilgi verdi.

ERDOĞAN, BAN VE BUSH’UN

RESEPSİYONUNA KATILDI

Başbakan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un 62. dönem BM Genel Kurul toplantılarına katılan konuk devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği yemekli davete katıldı. Hoş geldiniz konuşmasını BM Genel Sekreteri Ban’ın yaptığı yemekte, ABD Başkanı George W. Bush da yemeğe katılan konuklara hitaben ‘’New York’a hoş geldiniz’’ dedi. Başbakan Erdoğan, yemeğin ardından BM merkezinden ayrılarak kaldığı otele geçti.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı George W.Bush tarafından BM Genel Kuruluna katılan konuk heyet başkanları ve eşleri onuruna verilen resepsiyona da katıldı.

/ NEW YORK

27.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Laiklik vahiy mi ki tartışılamıyor

  Açıklama, gürültü çıkaranlara cevap

  Gerginliği oluşturan başörtülüler değil

  Peruk da yasaklandı

  Anayasa sade, yalın, anlaşılabilir olmalı

  Arınç: Hedef insan odaklı bir anayasa

  BM’de diplomasi atağı

  Meclis’te Öztürk’ler çoğunlukta

  AB’den Türkiye'ye mektup var

  Cumhuriyet’te bomba paniği

  Ortaöğretimde ikinci şans

  Dupont ve İTÜ’den işbirliği

  Diyarbakır’da ekmek dayanışması

  'Nezih Demirkent Basın Ödülleri' sahiplerini buldu

  Devletin zirvesine “Mavi Kod” ile sağlık takibi

  Irak ile terör mutabakatı

  Çanakkale’de 40 hektarlık orman yandı


 Son Dakika Haberleri